Jens Blendstrup: Man skal elske sine dæmoner

Med »Luskefisefortællinger«, der udkommer på fredag, følger forfatteren Jens Blendstrup op på den anmelderroste »Gud taler ud«.

Jens Blendstrup med sine kæreste ejendele, fotograferet af hans kone, Malene Kirkegaard Nielsen. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Min kæreste ejendel

er en langpibe, jeg har fået af min kone. Jeg føler mig så Tolkien-agtig, den giver jo noget karakter, især hvis man ikke har så meget i forvejen. Men mit svenske empire-ur er også en meget kær ejendel. Det er gået i stå, så jeg tænker en del over, hvornår det er sket.

Jeg vil gerne læse

»Adam Homo« af Frederik Paludan-Müller. Jeg fik den i konfirmationsgave af min far. Forrest i bogen stod: »Til min søn i det tilfælde, at han skulle udvikle intelligens.«

Jeg har foreløbig fået læst 40 sider, men er aldrig blevet færdig. Skal man tolke noget ud fra det?

Jeg vil gerne møde

min far, der døde for ti år siden. Vi skulle mødes som jævnaldrende. Jeg kan mærke, at der er en del, jeg gerne vil forstå. Særligt fra før min far blev den, han blev.

Jeg træner

voldsomt, men ikke særlig ofte. Om sommeren ror jeg, mens jeg træner i en romaskine om vinteren. Jeg går også tur med min hund, det indbefatter »Joachim B. Olsen«-kast med kampesten, som hunden så henter ude i vandet.

Min bedste madoplevelse

har jeg ikke en enkelt af. Men jeg er kommet på den indiske restaurant »Maharaja« på Gammel Kongevej, siden min kone og jeg var nyforelskede i 1999. Det er næsten ligesom at være hjemme, bare lidt stærkere.

Det næste jeg køber er

et par nye, pæne sko. Jeg går altid i kondisko, og jeg tror, mit træningscenter kan se, at jeg også har kondiskoene på udendørs. Når jeg er ude at optræde, lægger folk måske mærke til mine sko, og det er nok lidt kikset at stå dér i kondisko.

Jeg gider ikke

musicals. På en eller anden mærkelig måde gør de mig faktisk rasende. Jeg forstår ikke, man vælger at synge noget, som kan siges meget bedre med almindelig tale.

Jeg vil gerne rejse til

Indien. Jeg har kun været uden for Europa én gang, det var i USA. På et tidspunkt så jeg nogle gamle billeder fra Indien, taget af den franske filantrop, Albert Kahn, de var fantastiske, og jeg tror, Inden er et utroligt land.

Min største last

er computerspil. Jeg har noget med tur-baserede spil og kan bruge flere uger på at indtage Japan. Det giver mig ro og spænding på én gang og er ligesom livet, der kan sættes på pause indtil næste træk. Jeg kan godt lide at spille »Civilisation«.

Det bedste råd, jeg har fået, er

at elske sine dæmoner, frem for at hade dem.

Jeg slapper bedst af med

et glas vin, en pibe engelsk tobak, computerspil, højtlæsning for min familie eller sammen med min hund Susi, foran en god italiensk spaghettiwestern.

Det menneske, der har gjort størst indtryk på mig er

hverken Nelson Mandela eller Ghandi, det burde jeg måske nok sige. Men det er mag. art Uffe Blendstrup. Han var/er virkelig et mysterium, min far. På godt og ondt.

Jeg sætter pris på

ærlighed. Og på folk, der har tid, selv om de i virkeligheden ikke har. Jeg sætter også pris på humor, bare ikke i bogform, det gider jeg ikke læse.

Jeg vil aldrig

påstå, at jeg mener noget, jeg ikke mener. Det kan ride mig som en mare, og er jo spild af tid for alle.

Sidst, jeg gjorde nogen glad

var forleden, da jeg var i biffen med min datter Wilma og hendes veninde og se filmen »Frost«. Vi så den i verdens ældste biograf, som ligger her i Korsør kun 40 meter fra vores hus. Filmen startede skrækkeligt, men jeg endte med at kunne lide filmen, der er vild og fuld af is.