- Jeg vil møde modige kvinder

Min perfekte lørdag: Skuespilleren Pernille Højmarks band »Sweethearts« er udkommet med et nyt boks-sæt.

Foto: Malte Kristiansen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

På den perfekte lørdag vil jeg være i mit sommerhus, som jeg har sammen med min søster. Vi er fjerde generation og har haft det i familien, siden mine oldeforældre købte det. Der er en kæmpestor have, og jeg elsker at gå rundt og rode i den. Hvis man overhovedet kan sige, at jeg har en slags hobby, så er det haven. Det er noget af det mest afstressende, jeg kan foretage mig. Det er snuden ned i buske og bed.Imens vil jeg overveje, hvad jeg skal lave til middag. Jeg har ingen børn, men nogle rigtig gode venner, som er min familie. Dem vil jeg invitere om aftenen. Jeg vil nok kaste mig ud i noget, som ikke er 100 procent nemt, det kunne være sådan en ordentlig gryde-ting, noget rigtig god efterårsmad, der lægger sig tungt i maven. Måske noget bøf stroganoff med kartoffelmos. Bagefter bliver vi nok lige nødt til at se et afsnit af »Matador«.

Jeg vil gerne læse:

»At læse Lolita i Teheran« af den iransk-amerikanske litteratur-professor Azar Nafisi. Jeg læser den i øjeblikket som en del af min forberedelse til en større dannelsesrejse, jeg skal på til vinter. Jeg skal være væk i tre måneder og planen er, at jeg også skal til Iran. Idéen med rejsen er blandt andet at teste mit og nogle andre kvinders mod. Rejsen handler også om at tage sit liv så alvorligt, at man får gjort det, man inderst inde gerne vil.

Jeg vil gerne møde:

en afghansk kvinde, der hedder Hassina Sjernan. Hun er en af de modige kvinder, jeg ville elske at tilbringe nogle timer sammen med. Efter russernes invasion flygtede hun til USA, hvor hun fik en akademisk uddannelse og i mange år levede et liv med karriere, mand og børn. Men på et tidspunkt besluttede hun, at hun ville flytte tilbage til Afghanistan. Her har hun været med til at etablere en skole, hvor der i dag går 3.200 piger og 102 drenge. Hendes mål har været at give afghanske piger mulighed for at få en uddannelse, efter at de i flere år har været udelukket fra skolesystemet.En kvinde som Hassina Sjernan har taget et radikalt valg ved at forlade sit trygge liv i USA og gøre noget for en masse unge i Afghanistan, det er modigt.

Jeg vil pleje min krop ved at:

dyrke noget sex. Lad det bare stå helt stille for sig selv.

Jeg gider ikke:

at have dårlig samvittighed over noget som helst. Og slet ikke den mad, jeg spiser. Jeg vil nyde hver en mundfuld, både en hjemmelavet dessert fyldt med alverdens usundt, og så vil jeg labbe en god flødesovs i mig. Den dér tendens med, at så mange har glemt at nyde og helst skal spise rødbedesalat det er blevet helt hysterisk.