Jeg vil aldrig tage stoffer igen

Rapperen Clemens gør i sit nye soloalbum »Klemmedrengen« grin med voksne, der prøver at forblive unge. Selv er han kommet over det stadie og vil aldrig tage stoffer igen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Min kæreste ejendel
er min espressomaskine, som jeg fik af min kæreste i fødselsdagsgave. Den er rigtig god, og det er lige, hvad jeg har brug for, for at holde mig selv i gang hele dagen. Jeg blev psykisk afhængig af at få en kop luksuskaffe, da jeg boede på Vesterbro i en årrække, men nu bor jeg der ikke mere, og så er det godt, at jeg har min egen kaffemaskine.

Jeg vil gerne opleve
japanske tanks og skibe, der har ligget på havbunden i Mikronesien siden Anden Verdenskrig. Dett kræver, at jeg kan dykke 50 meter under vand, men lige nu kan jeg »kun« dykke omkring de 30 meter, så der er et stykke endnu.

Jeg vil gerne møde
Lars von Trier, fordi han er tilpas blæst i hovedet og tilpas uimponeret. En som Lars von Trier kan sit fag til fingerspidserne, og samtidig giver han ikke en fuck. Derfor kunne det være sjovt at møde ham og få hans perspektiv med på vejen.

Jeg træner
tre til fire gange om ugen, når jeg har tid til det. Jeg træner forskellige ting, som for eksempel fitness, vægtløftning, kickboxing, kajakroning, dykning, løb, cykling og til sidst gåture. Jeg kan godt lide at blande tingene lidt, for på den måde holder jeg hele kroppen i gang.

Det næste, jeg køber
bliver nok større fælge til min Audi A5. Dem, jeg har nu, er kun 17 tommer. Det koster kassen, men man er vel en rapstjerne. Når jeg har valgt at investere i sådan en bil, skal tingene også være i orden på den.

Min største last
er, at jeg har trænet mig selv til at være meget kreativ. Jeg har dedikeret mit liv til, at jeg skulle lave en masse forskellige værker og udgive så meget som muligt. Men det er gået hen og blevet en last, for nu kan jeg ikke give slip, selv om min hjerne har brug for at slappe af. Der kører konstant et cirkus oppe i mit hoved.

Det bedste råd
jeg har fået, er fra Peter Langdal: De kan aldrig tage dit talent fra dig. Det kom dengang, jeg var 20 år gammel, hvor jeg var deprimeret, fordi jeg havde brugt alle mine teenageår på kreativt arbejde, men var ikke nået så langt rent økonomisk, selv om jeg havde udgivet tre plader. Set udefra skulle jeg egentlig være på toppen, men inderst inde gik det ad helvede til.

Det menneske, der har gjort størst indtryk
på mig

er Benny Andersen. Han skriver de bedste danske sangtekster historisk set. Han er samtidig den person, der bedst har kunnet kombinere de sindelag, jeg forbinder med sangskrivning.

Jeg vil aldrig
tage stoffer igen og har ikke gjort det i ti år. Stoffer og jeg hænger bare ikke sammen. Det fandt jeg ud af, da jeg engang fik et trip og kravlede rundt på væggene. Jeg bliver lettere psykotisk af stoffer, og det siger mig ikke noget, så det kommer ikke til at ske igen.

Min bedste madoplevelse
var, da jeg i 2000 spiste på en fin restaurant i København, hvor min fætter var køkkenchef. Dengang havde jeg ikke penge til at spise sådan et sted, og da jeg ved et tilfælde var der med familien, gav min fætter os hver især en syv retters menu på husets regning. Det kostede knap 10.000 kroner. Der følte vi os ovenpå, fordi det var første gang, vi spiste mad på det niveau, og det var ren familiehygge.