»Jeg kommer ikke tilbage« – efter 18 år med ikonisk tv-rolle er det slut

Mark Harmon har spillet Leroy Jethro Gibbs i 18 år, men nu er det tilsyneladende slut, skriver Hollywood Reporter.

I 2012 fik Mark Harmon en stjerne på fortovet ved Hollywood Walk of Fame. Fold sammen
Læs mere
Foto: Frederic J. Brown/AFP/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis man på et tidspunkt i løbet af de seneste 10-15 år har haft den store tv-kanalpakke, har man utvivlsomt zappet forbi den populære agentserie »NCIS«, der oprindeligt havde den mindre mundrette titel »Navy NCIS: Naval Criminal Investigative Service«.

»NCIS« handler om et hold agenter i den amerikanske flåde. De efterforsker forbrydelser. De har hovedkontor i Washington D.C. og ledes af den tidligere marinesoldat Leroy Jethro Gibbs, der  spilles af Mark Harmon. Han har spillet karakteren siden 2003, hvor den blev introduceret i tv-serien »JAG«. Men nu er det tilsyneladende slut.

»NCIS« er nu i gang med sin 19. sæson, og i det fjerde afsnit siger Gibbs farvel til holdet af agenter.

»Jeg kommer ikke tilbage, Tim,« siger Leroy Jethro Gibbs til Timothy McGee, der spilles af Sean Murray.

Det skriver Hollywood Reporter.

Ifølge Hollywood Reporter har rygterne om Mark Harmons exit svirret i månedsvis. Mark Harmon er medproducent på »NCIS«, men underskrev kun en begrænset kontrakt om sin medvirken i sæson 19.

»NCIS« er CBS´ længst kørende og mest sete nuværende serie. I 2012-2013 var den meste sete serie på amerikansk tv, og i Danmark har man i flere år kunnet se den på TV3 og 3+. Det kan man stadig. Tirsdag kører der for eksempel seks afsnit af »NCIS«, og derudover sendes yderligere to afsnit af spinoff-serien »NCIS: Los Angeles«.

Men da karakteren Leroy Jethro Gibbs endnu ikke er død, får døren lov til at stå på klem, så Mark Harmon eventuelt kan vende tilbage, siger seriens hovedproducent, Steven D. Binder.

»Mark Harmon bliver ved med at være en essentiel del af serien, både som medproducent og som en kær ven. Vores ledestjerne har altid været karakterernes værdier, og de værdier har altid drevet seriens historier, og hvor karaktererne bevæger sig hen. Så i forhold til Gibbs' fremtid, så ved fans af serien, at man aldrig skal sige aldrig, hvad angår Leroy Jethro Gibbs,« skriver Steven J. Binder i en kommentar, som Hollywood Reporter citerer.

For nogle år siden blev en bestemt scene i »NCIS« til et udbredt meme på internettet. I scenen bruger to agenter ét tastatur for at kunne taste hurtigere. Nogle mener, at scenen var en selvironisk erkendelse af, at serien tidligere var udsat for megen kritik fra folk, der mente, at dens computerscener ikke gav nogen mening. Herunder kan du se den omtalte scene, der blev døbt »To idioter, én computer«.