Jeg har en plan. Skidegodt, Elge!

De nye vindere er fundet....

Præmie nummer 1. Fold sammen
Læs mere

Uha-uha, hvor har vi juletravlt her på redaktionen. Men med lidt forsinkelse har vi nu kåret de næste fem vindere, der, når det stakkels postvæsen ellers vil det, kan se frem til at modtage en deluxe-udgave af U2-albummet ”The Joshua Tree” (Universal Music) til en værdi af 250 kr.

Men lad os først tage de rigtige svar:

15. december:
“We all go a little mad sometimes,” stammer fra Hitchcock-gyseren “Psycho”, hvor citatets ophavsmand Norman Bates må siges at holde, hvad han lover.

16. december:
”Hey, dame. Dig, dame. Dig, der forbander dit liv. Du er en utilfreds mor og en ensrettet hustru. Jeg er slet ikke i tvivl om, at du drømmer om de ting, du aldrig kommer til at gøre. Men jeg ville ønske, at der var en, der havde snakket med mig, som jeg nu vil snakke med dig…”.
Denne gang er både oversættelsen og selve sangen hjælpeløs. Der er tale om det første af et langt stykke fra Charlenes ørehænger ”I’ve Never Been To Me”, der blev et kæmpehit i 1982.

17. december:
”Opera, det er når en fyr bliver dolket, men i stedet for at bløde, begynder han at synge". En oversættelse af Ed Gardners (Edward Francis Gardner, 1901-1963) citat: "Opera is when a guy gets stabbed in the back and, instead of bleeding, he sings."

18. december:
”Skat, jeg er varm som en oven. Jeg trænger til noget kærlighed. Og skat, jeg kan næsten ikke vente længere. Det bliver stærkere og stærkere. Og når jeg får det sådan, vil jeg ha’…” Nora afbryder Elge hver gang vi kommer til omkvædet – ellers havde det været for let. Men alligevel fandt mange ud af, at der var tale om en oversættelse af Marvin Gayes fantastiske ”Sexual Healing” fra 1982.

19. december:
“No more Mr. Nice Guy”. Er titlen på en af sangene fra Alice Coopers ”Billion Dollar Babies”-lp fra 1973. Mange troede, vi bare ville have ”Jeg har en plan” identificeret som et Olsen-Banden-citat, men sådan spiller konkurrenceklaveret ikke!

Og vinderne er:

Trine K. Christiansen, Nyvangsvej 9, 8860 Ulstrup.

Heidi Rubinke, Bakkegårdsparken 4.B., 6600 Vejen.

Morten Kåre Pedersen, Masnedøgade 22-26, 2100 København Ø.

Janne Lindquist, Hannebjergvej 10, 2960 Rungsted Kyst.

Anne-Mette Buus, Calvinsvej 10 st, 7000 Fredericia.

Præmier 20.-24.december

De sidste afsnit præmieres med to flotte bøger fra Gyldendal: Per H. Hansen og Klaus Petersens ”Moderne dansk møbeldesign” til 299 kr. og ”Radiserne”, et udvalg af de bedste striber fra 1960erne med Nuser & Co til en værdi af 199 kr.
God elgejagt.