»Jeg har alt at vinde og intet at tabe«

Kenneth Fredslund Hansen ser flere fordele ved Tinder, og synes det er sjovt, selv om dating-appen nogle gange kan virke overfladisk.

Case Kenneth - Aarhus - Ny udvikling med datingapps som Tinder og det nyeste skud på stammen Fold sammen
Læs mere
Foto: Bo Amstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Hun havde kun lagt billeder af sit ansigt, som så pænt ud. Vi havde haft en rigtig god snak, og jeg syntes, hun var en sød pige. Derfor valgte jeg at mødes med hende, men da jeg så hende i virkeligheden, gav det pludselig mening, hvorfor hun kun viste sit ansigt,« siger Kenneth Fredslund Hansen.

Den 24-årige mand, der til daglig studerer Biologi på Aarhus Universitet, begyndte at bruge Tinder efter anbefalinger fra sine venner i september sidste år.

Han forklarer, at han efterfølgende har mødt nogle af pigerne i byen og andre på sjove dates.

For Kenneth Fredslund Hansen handler det nemlig ikke om at finde en kæreste, men om at møde nogle nye mennesker, som han kan hygge sig med, når han har lyst.

Der behøver ikke at være en dybere mening med det, forklarer han.

Og selv om det for nogen kan lyde overfladisk at møde mennesker på den måde – flygtigt og kun ud fra udseendet, kan Kenneth Fredslund Hansen ikke se et problem i det.

»Det er ikke kun et kødkatalog, som folk går rundt og tror, for det kan godt være, at man falder for udseendet først, men hvis den efterfølgende samtale er meningsløs, vil man jo heller ikke mødes. Desuden er det på samme måde, som når man går i byen. Man går jo ikke hen og snakker med en pige, man ikke er fysisk tiltrukket af,« siger han.

Men samtidig kan den unge mand nikke genkendende til historier om, at der er mænd og kvinder, der bruger dating-appen til at få hurtig sex.

Det er en nem og hurtig måde at få arrangeret det på, selv om han aldrig har brugt appen med det formål, fortæller han.

Ifølge Kenneth Fredslund Hansen er appen nyttig for alle, men især for dem, der ikke »tør« tage kontakt til en pige i virkeligheden.

På Tinder skal man ikke være bange for at få en afvisning, man kan skrive lige, hvad man har lyst til, og det er svært at blive såret, hvis man bliver ignoreret.

Du har alt at vinde og intet at tabe, forklarer den unge mand.

Sådan forholder det sig ikke i byen eller på gaden, hvor der er en direkte konfrontation, hvis man bliver afvist. Det kan tage hårdt på en, hvis man lider et nederlag og i forvejen har svært ved at tale med piger, siger han.

»På Tinder kan man skrive til alle de piger, man vil – i modsætning til byen, hvor man for nogens vedkommende skal have drukket ti øl, før man tør sige hej til en smuk pige.«