Jagten på sofa-folket fortsætter

Sundhedsstyrelsen holder fast i at anbefale en halv times motion om dagen, selvom en ny undersøgelse viser, at man kan spare tid.

I Sundhedsstyrelsen er man bevidst om, at tre gange 20 minutters intensiv motion om ugen langt hen af vejen giver samme virkning som de anbefalede 30 minutters moderat fysisk aktivitet dagligt.

Alligevel har styrelsen ingen aktuelle planer om justere de nuværende anbefalinger.

- Vi er løbende opmærksom på ny dokumentation, men jeg forestiller mig, vi holder fast i at anbefale 30 minutters moderat fysisk aktivet. Vi kan ikke kommunikere syv veje til samme mål og eksempelvis sige, at folk nu skal løbe i et rimelig højt tempo. De fleste danskere lever nu engang ikke i et fitnesscenter eller træningslaboratorium, men derimod med dagligdags fysiske aktiviteter som bevidst kan vælges til eller fra, og moderat intensitet dækker også over dagligdags aktiviteter som gang, cykling og havearbejde, siger Sune Krarup-Pedersen, akademisk medarbejder i Sundhedsstyrelsen.

I stedet fortsætter den evige indsats for oplysning af de danskere, der knapt nok bevæger sig og i hvert fald så godt som aldrig spadserer en tur.

- Vi er mest på jagt efter de inaktive på sofaen, for der er en kæmpe gevinst ved budskabet om at gå en rask tur.

Det giver selvfølgelig noget andet at løbe for fuld udblæsning end at slentre gennem strøget, men strøgturen giver bare også noget, og det vil vi hellere fortælle danskerne.

Samtidig understreger Sune Krarup-Pedersen, at man risikerer at skade sin krop, hvis man fra den ene dag til den anden kaster sig ud i intensiv træning.