Jacksons ansatte: »Jeg har aldrig set et barn i nærheden af Michael Jackson, der så ud til at have været i nød«

I en ny dokumentar tager Michael Jacksons familie til genmæle mod den omdiskuterede film »Leaving Neverland«. Popstjernens nevø og niece forsvarer deres berømte onkel og kritiserer de to påståede ofres troværdighed.

I dokumentaren »Neverland Firsthand«, der kan ses på YouTube, forsvarer flere af Michael Jacksons familiemedlemmer popstjernen imod pædofilianklager. Fold sammen
Læs mere
Foto: Leonhard Foeger

De sidste par måneder har debatten om Michael Jackson-dokumentaren »Leaving Neverland« fyldt medierne både i USA og herhjemme. I dokumentaren anklager Wade Robson og James Safechuck den afdøde popstjerne for at have forgrebet sig på dem som børn.

Nu svarer Michael Jacksons familie på anklagerne med den 30 minutter lange dokumentar »Neverland Firsthand«, der kan ses på YouTube.

Filmen, der er lavet af den australske journalist Liam McEwan, indeholder interviews med Michael Jacksons nevø og niece, forfattere til bøger om Michael Jackson samt popstjernens tidligere tekniske chef, Brad Sundberg.

Michael Jacksons niece, Brandi Jackson om Wade Robson

»Han har altid været lidt af en opportunist. Han ved, hvordan han skal positionere sig selv i forskellige situationer, så han vil få en økonomisk fordel ud af det.«


Han afviser, at Neverland-ranchen dannede ramme om seksuelle overgreb på børn.

»Jeg har aldrig set et barn i nærheden af Michael Jackson, der så ud til at have været i nød, ked af det eller udnyttet. Jeg kan ikke lægge min hånd på Biblen og sige, at der aldrig er sket noget i det rum, men jeg har måske set Wade en eller to gange i studiet. Der var ikke en fornemmelse af, at noget var forkert eller »Åh gud, noget er forkert«, siger han.

Niece: Robson er opportunist

En anden medvirkende er Brandi Jackson, der var ungdomskæreste med Wade Robson, der er en af de mænd, der anklager Jackson for overgreb i »Leaving Neverland«.

Michael Jackson sammen med familien Robson og Wade Robson med hvidt outfit og hat, som beskylder ham for seksuelt misbrug i filmen »Leaving Neverland«. Fold sammen
Læs mere

Hun langer ud efter sin ekskæreste og sår desuden tvivl om hans motiver for at medvirke i »Leaving Neverland«.

»Han (Robson, red.) har altid været lidt af en opportunist. Han ved, hvordan han skal positionere sig selv i forskellige situationer, så han vil få en økonomisk fordel ud af det,« siger Brandi Jackson.

Robsons advokat Vince William Finaldi har dog afvist Brandi Jacksons udtalelser i en kommentar til Billboard:

»Ms. Jackson var ikke sammen med Wade og Michael Jackson, da det seksuelle misbrug opstod. Hun har intet relevant at sige om sagen.«

Faktuelle fejl

Det er dog ikke første gang, »Leaving Neverland«-filmen er genstand for kritik. I sidste uge påpegede den britiske journalist Mike Smallcombe, at der er faktuelle fejl i filmen.

Ifølge Smallcombe kunne Michael Jackson ikke have misbrugt James Safechuck på Neverland-ranchens togstation i perioden 1988 til 1992, som James Safechuck hævder i filmen. Det skyldes, at togstationen ifølge forfatteren først blev bygget i 1993.

Debatten om Michael Jacksons eftermæle stopper tilsyneladende ikke lige foreløbig. »Leaving Neverland« kan ses på DR.