Irwins enke har fået dødsvideoen

Kun én kopi er tilbage af videoen, hvor den australske krokodillejæger dør.

Terri Irwin har ikke tænkt sig at offentliggøre sin mands dødsvideo. Arkivfoto: Justin Sullivan Fold sammen
Læs mere

En videooptagelse med den australske krokodillejæger Stewe Irwins død i september, er blevet overdraget til hans enke, Terri. Kopier af videoen er destrueret, oplyser en embedsmand fra Queensland, Michael Barnes, til nyhedsbureauet AP.

- Billederne er blevet genstand for stor interesse fra medierne, og det var nødvendigt, at vi tog alle forholdsregler for at forhindre, at noget så privat og tragisk kom i de forkerte hænder, siger han.

Dermed mener de australske myndigheder, at de har undgået, at videoen bliver spredt på internettet. For i en tid, hvor videoer bliver vist på YouTube og My Space, har der været spekulationer om, hvorvidt filmen med krokodillejægerens død kunne ende her.

Videoen viser, da Stewe Irwin blev spiddet i brystet af en pilrokke under optagelser til en film, han var i gang med ved Great Barrier Reef.

Politiet lavede få kopier af filmen for at lette efterforskningsarbejdet, og kopierne er blevet opbevaret under strenge sikkerhedsforanstaltninger.

En ven af familien Irwin, John Stainton, har set videoen. Han ved ikke, hvad Terri Irwin vil gøre ved filmen.

I et tidligere interview med den amerikanske tv-station ABC har Terri Irwin givet udtryk for, at videoen aldrig skulle have set dagens lys.