Internationale succesdesignere leder efter danske talenter

Den anerkendte designduo Graypants ledte med deres designkonkurrence efter den næste designbestseller blandt danske talenter – en konkurrence som Jesper Jelling forleden vandt med sin lampe i genbrugspap.

Jesper Jelling blev modtaget af en storsmilende jury, et hav af blomster og en oversized check ved prisuddelingen i Bellacenteret. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den amerikanske designduo bag Graypants, Seth Grizzle og Jonathan Junker, som er mest kendt for deres bæredygtige lampe Scraplight i genbrugspap, har været på talentjagt i det danske. Sammen med Bo Bedre, Danish Design Association og Kunstakademiets Designskole udskrev de en designkonkurrence for at finde den næste bestseller indenfor bæredygtig belysning. I onsdags blev vinderen så fundet af en dommerjury bestående af Graypants, Charlotte Ravnholt fra BO BEDRE, Tine Kjølsen fra Kunstakademiets Designskole og Jesper von Wieding fra 3X og Danish Design Association, der kom på en hård prøve, da vinderen skulle findes mellem de 96 indsendte indslag.

»Selvom det var svært at vælge en vinder, fik vi indsnævret feltet til de syv bedste lamper. Og herefter blev vi hurtigt enige om, at Jesper Jellings lampe var den sande vinder. Lampen er komplet i sit design og gennemtænkt ned til mindste detalje. Lampens simple og elegante udtryk har potentiale til at blive den næste designklassiker,« siger Jesper von Wieding, Strategic Creative Director i 3X og bestyrelsesmedlem i Danish Design Association.

Jesper Jelling, indehaver af Jelling Design, kunne således gå tilfreds hjem efter onsdagens prisuddeling i Bellacenteret, hvor han kunne gå hjem med 10.000 kr, en tur til Graypants designstudio i Seattle for to samt en kontrakt på, at hans lampe vil blive sat i produktion som en limited edition op til jul. Det var hans bæredygtige lampe i genbrugspap og et minimumsforbrug af lim udarbejdet med særlig laserteknik, der bragte prisen hjem.

»Jeg tænkte meget over Graypants koncept, og hvorvidt jeg skulle have en lampe med samme teknik eller finde på noget nyt. Jeg besluttede mig dog for, at jeg hellere ville finde en ny vinkel, og derfor skar jeg pappet på den anden led, hvilket gør lampen bøjelig. Det giver fantastiske muligheder for at arbejde videre med den endelige form, størrelse og med lyset,« fortæller Jesper Jelling.