Indisk stjerne vinder kontroversiel tv-konkurrence

Indisk filmstjerne vandt Big Brother-konkurrence

Shilpa Shetty blev Big Brother-vinder - efter hun havde været udsat for racistiske kommentarer fra sine modstandere. Foto: Reuters Fold sammen
Læs mere

Den indiske filmstjerne Shilpa Shetty er kåret som vinder i tv-konkurrencen Big Brother, efter hun undervejs blev udsat for racistiske kommentarer af sine britiske modstandere.

Sagen vakte international opsigt og kritik og har anstrengt forholdet mellem Storbritannien og Indien.

Shetty, der regnes som en stor stjerne i den indiske Bollywood-filmindustri, slog i finalen søndag 13 andre modstandere i programmet "Celebrity Big Brother", heriblandt også de, der var med til at udsætte hende for verbale racistiske overfald.

Hendes sejr vil blive set som et ja til racemæssighed ligestilling i Storbritannien og Indien.

Den 31-årige Shetty var dog hurtig til at lægge sagen bag sig søndag efter at have været spærret inde i 26 dage med andre kendte personer.

- Sådanne ting sker, og folk begår fejltagelser, og vi er alle menneskelige væsner, og vi er alle fejlbarlige, sagde hun.

Hendes kommentar kan dog komme en postgang for sent for Jane Goody, som ifølge britisk presse førte an i de racistiske udfald mod Shetty. Goody har skabt sig en karriere på at optræde i tv-konkurrencer, men det kan være slut nu.

Shettys deltagelse i konkurrencen og den furore programmet har vakt betyder formentlig mere for hendes karriere, end de 50 Bollywood-film, hun har spillet med i.

Bollywood, den indiske pendant til Hollywood i USA, kværner hvert år omkring 200 film ud på markedet.

/ritzau/Reuters