Ikke kun for de bedrevidende

I min familie er vi vilde med Bezzerwisser.

Foto: Scanpix

Besserwisser Familie

Deltagere: Ubegrænset
Alder: Fra 10 år
Varighed: 30-60 min.
Pris: 499 kr.
Producent: Bezzerwisser Aps

Vi spillede det forleden aften og kunne konstatere to ting: Vi havde det sjovt, det var spændende, og så var spillet ikke en langgaber, som først var slut efter midnat. Et spil tog lidt under en time.

Bezzerwisser opfylder dermed de krav, som vi stiller til et godt spil: Det skal ikke tage for lang tid, det skal være morsomt, og så skal det stille krav om en eller anden form for færdigheder.

Det dansk udviklede spil er kun få år gammelt, men nu er det kommet i en familieudgave, så alle fra ti år og opefter kan være med. Den nye version er udformet sådan, at børn og voksne kan spille sammen og mod hinanden, mens den gamle version kun er for voksne og halvstore børn.

Bezzerwisser er et quizspil, hvor både spillernes paratviden og taktiske sans er afgørende for, hvem der vinder. Spillerne deles i to-fire hold, som spiller mod hinanden. Spørgsmålene, man skal svare på, er opdelt i forskellige kategorier, f.eks. film & TV, geografi, fritid, musik, sport og sprog, så er noget for enhver smag. Der er i alt 3.000 meget varierede spørgsmål. Børnene får tre svarmuligheder at vælge mellem, mens de voksne må klare sig uden.

Man kan bl.a. få spørgsmål som: »Hvilken popstjerne har lanceret duftserien Curious?«, »På hvilken ø ligger Christiansborg slot?«, »Hvem var britisk premierminister 1979-90?« og »Hvilket ord fra græsk bruges om en stærk personlig udstråling?« Hvis et hold/en spiller ikke kan svare på et spørgsmål, har de andre deltagere for mulighed for at svare – at være Bezzerwizzere – og dermed få point. Samtidig kan spillerne »zwappe«, hvilket betyder at de kan bytte uønskede kategorier ud med modstandernes – et træk, som kan medføre en del grin og ærgrelse.

Reglerne er lette at forstå og godt forklaret, og så er spillet flot designet og lækkert lavet. Her går elskere af quiz om paratviden helt rigtigt i byen.

ma@berlingske.dk

@Tekst m. indryk: