I populær filmserie er han et stykke legetøj. Ny film vil fortælle den »sande« historie – se traileren her

»Toy Story«-filmene handler om legetøj, der kommer til live. Den kommende film handler dog ikke om legetøj.

 
Se traileren til »Lightyear« her. Video: Disney. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I jagten på nye publikumssucceser kredser Hollywood ofte om de samme gamle ideer. Den såkaldte intellectual property – altså de karakterer og filmuniverser,  filmselskaberne allerede ejer – er blevet konge.

Blandt eksempler på biroller, der får deres egen film, har man i nyere tid kunnet se »Joker«, der handler om Batman-skurken af samme navn, og »Black Widow« med Scarlett Johansson i hovedrollen, der fortalte historien om Natasha Romanoff fra »Avengers«-filmene. Nu er tiden så kommet til endnu en genstart – eller reboot – af en filmserie. Denne gang er det astronauten Buzz Lightyear fra »Toy Story«-filmene, der er i centrum.

Chris Evans – der spiller Captain America i flere Marvel-film – skal lægge stemme til den nye Buzz Lightyear, der nu ikke længere er et stykke legetøj, skriver Variety. Han fremstilles derimod som en astronaut fra virkeligheden, der inspirerede til den figur, man kender fra »Toy Story«-filmene. I traileren kan man således se Buzz Lightyear iføre sig en rumdragt til det, der ligner en farlig mission, mens David Bowies »Starman« lyder i baggrunden.Traileren bringer mindelser om sci-fi-spillefilm som »First Man« og »Interstellar«.

Den første »Toy Story«-film fra 1995 var banebrydende, fordi den var den første fuldstændig computeranimerede film i spillefilmslængde. Bag filmen stod Pixar, der siden skulle blive særdeles succesfuld både kunstnerisk og kommercielt. Filmen handler om drengen Andys legetøj, som viser sig at være levende og have egne tanker, når børn og voksne ikke kan se dem. Siden kom yderligere tre film til. Den seneste er fra 2019.

I de oprindelige film var det Tim Allen, der lagde stemme til Buzz Lightyear, men han er altså blevet udskiftet, nu da Buzz Lightyear ikke længere er et stykke legetøj. »Lightyear« er sat til at have premiere 17. juni 2022, kun få måneder efter den næste Pixar-film, »Turning Red«.

Se traileren til »Lightyear« herunder.