I næste uge starter OL – læs her, hvor du kan se de forskellige discipliner

Danmarks Radio og Discovery Networks deler rettighederne til at sende OL i Danmark. Se her, hvor du kan se brydning, karate, surfing og alle de andre discipliner.

Emma Beiter Bomme, Astrid Glenner-Frandsen, Mathilde Kramer (tv.) og Mette Graversgaard slog med tiden 43,71 den tidligere danske rekord i 4x100 meter løb under World Relays i Genève, og holdet skal også deltage i disciplinen ved OL i Tokyo. Fold sammen
Læs mere
Foto: Pawel Kopczynski/Reuters/Ritzau Scanpix (arkiv)
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fredag 23. juli begynder De Olympiske Lege i Tokyo, og sammen med Discovery Networks er det Danmarks Radio, som har sikret sig rettighederne til at vise legene, der slutter søndag den 8. august.

Og der er godt nyt til de OL-interesserede, for DR kommer nemlig til at sende OL døgnet rundt i perioden. Det skriver DR i en pressemeddelelse.

Der åbnes nemlig tre OL-kanaler på DRTV, som er net- og appversionen af statsradiofoniens tv-flade. De særlige OL-kanaler på DRTV vil supplere DR1 og DR2, når DR over de kommende uger sender over 1.000 timers direkte tv fra OL i Japan.

Den primære OL-kanal på DRTV viser OL døgnet rundt, mens de to andre kanaler vil fokusere på »de store dramaer og følelser, når der kæmpes om guld, sølv og bronze i en række forskellige discipliner, vi normalt ikke stifter så meget bekendtskab med«, skriver DR i pressemeddelelsen.

DR kommer til at vise ceremonierne samt blandt andet atletik, gymnastik og håndbold. Længere nede kan du se, hvilke sportsgrene man kan følge hos henholdsvis DR og Discovery.

Tidligere har der ikke været mulighed for at se DRTV, hvis man var i udlandet. Men som noget nyt kan man selv fra middelhavshotellernes poolbar streame DRTV, hvis man logger ind med NemID og derved bekræfter, at man har dansk bopæl.

Guldvindere og kendte ansigter kommenterer

Discovery, som har rettighederne til at sende blandt andet landevejs- og banecykling samt svømning, har samlet en lang række kendte ansigter til værtsholdet. Det skriver Discovery Networks Danmark i en pressemeddelelse.

OL-svømmeren Sarah Bro skal kommentere svømning, håndboldspillerne og OL-guldvinderne Jesper Nøddesbo og Rikke Hørlykke skal agere håndboldeksperter, sportsdirektør Brian Holm skal kommentere cykling, og den tidligere professionelle golfspiller Søren Hansen skal kommentere golf.

Blandt værterne er Peter Piil, Line Baun Danielsen og Peter Falktoft.

»OL er verdens største sportsbegivenhed, og når vi skal dække et så omfattende event, kræver det et kompetent hold. Det har vi på plads, og vi er stolte af den samlede gruppe,« siger Søren Klæstrup, Head of Sports hos Discovery Danmark i pressemeddelelsen.

På streamingtjenesten Discovery+ kan alle discipliner ses, og ifølge Discovery er det det eneste sted, hvor alle discipliner er samlet. På flow-tv er disciplinerne fordelt således:

Man kan se åbningsceremonien fra Tokyo på DR1 fredag 23. juli kl. 13.