I går takkede Beyoncé sine fans for ikke at lytte til det. I dag udkom albummet

»Rennaisance« hedder det nye album, og du kan høre det i bunden af denne artikel.

Beyoncé har denne gang fulgt den mere traditionelle måde at udgive et album, end ved de seneste to, som blev udgivet pludseligt og uden varsel. Denne gang var albummet annonceret seks uger i forvejen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Beyonce/pressefoto
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Beyoncé har nu været udsat for det samme som Madonna, Kanye West og sin ægtefælle, Jay-Z.

»Rennaisance« er superstjernen Beyoncés første album i seks år. Men omtrent  36 timer før det skulle udkomme, blev det tilsyneladende lækket og delt på nettet.

Branchemediet Variety kunne således torsdag finde en version af albummet i høj kvalitet, selvom det først skulle udkomme fredag morgen dansk tid. Mediet skriver, at lækket »kom som et chok«, fordi Beyoncé er kendt for at holde kortene tæt til kroppen.

Men fredag morgen er albummet altså officielt udkommet, og man kan høre det i bunden af denne artikel. Beyoncé har skrevet på Facebook og bekræftet, at albummet blev lækket mod hendes vilje.

»I ventede rent faktisk allesammen indtil det egentlige udgivelsestidspunkt, så I kunne nyde det sammen. Jeg har aldrig set noget lignende. Jeg kan ikke takke jer nok for jeres kærlighed og beskyttelse,« skriver Beyonce i opslaget.

Lydsporet til varme pigers sommer

Hvordan hun ved, at the Bey-hive, som hendes fans kalder sig selv, ikke har lyttet til det lækkede album, står hen i det uvisse. Som navnet antyder – beehive betyder bistade – er de mest seriøse fans meget beskyttende over for deres dronning, Beyoncé eller Queen B.

»Jeg sætter pris på, at I tog afstand fra dem, der prøvede at snige sig ind i klubben, før den åbnede,« skriver Beyoncé videre i opslaget.

The Guardian har allerede haft fat i albummet, og anmelderen Tara Joshi giver det fire ud af fem stjerner. Hun kalder det »lydsporet til en hot girl summer«. Hot girl summer var en sætning og medfølgende livsstil, der spredt sig viralt i 2019, efter at rapperen Megan thee Stallion udgav en sang af samme navn. Det handlede kort sagt om, at piger og kvinder skal frigøre sig selv og deres drifter og have en hot summer.

Madonnas musikalske #metoo

Beyoncé er som nævnt ikke den første superstjerne, der har fået lækket et album før tid.

Rapperen og mediemogulen Jay-Z fik i 1999 lækket sit album, »Vol. 3 … Life and Times of S. Carter«, blandt andet på den ulovlige musikdelingstjeneste Napster, der revolutionerede musikbranchen med muligheden for at downloade enkelte sange.

Rapperen Kanye West har ligeledes fået lækket flere album, også ufærdige versioner, som i flere tilfælde adskilte sig ret meget fra den færdige version.

Og så var der Madonna, som skabte furore, da sangerens 13. album blev lækket på internettet. Madonna fik nemlig skrevet i et Instagram-opslag, at det føltes som »kunstnerisk voldtægt«. Ordlyden blev ikke taget vel imod af folk, som ikke mente, at hun kunne tillade sig at sammenligne voldtægt og lækkede sange. Madonna slettede siden sit opslag.

Herunder kan du høre, om Beyoncés nu officielt udgivne album også giver dig lyst til at have en hot girl summer.