I fødselshoroskopet kan hun se de udfordringer, datteren vil møde i livet: »Det kan virkelig være svært at lægge fra sig«

Er hun stresset, lægger hun gudindekort for at komme sig selv nærmere. Når hun møder nye mennesker, tænker hun altid over, hvad deres tegn må være. Astrologi er en inkarneret del af Amalie Bendixens måde at være til i verden. Hun er del af podcasten »Astropod«, der har over en halv million afspilninger.

»Astrologi er en form for briller, jeg ser verden igennem,« siger Amalie Bendixen fra podcasten »Astropod«. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hun tegnede sit første fødselshoroskop som toårig. Med farveblyanter gjorde hun ildtegn røde og vandtegn blå.

Da hun begyndte i skole, var oversigten over fødselsdage, der hang i klasselokalet, hendes hjælp til at kende de andres stjernetegn og forstå, hvorfor kammeraterne var utålmodige, temperamentsfulde eller generte.

Interessen for astrologi har altid levet i 33-årige Amalie Bendixen.

»Astrologien er som et sæt linser, jeg har haft på hele mit liv, for det var sådan, min mor lærte mig at se verden. Hun uddannede sig til astrolog, mens hun var gravid med mig. Det var en del af min personlige ABC,« siger hun.

Sammen med Marianne Gellert laver Amalie Bendixen podcasten »Astropod«. Her gransker de stjernetegnene ét af gangen og beskriver de følelser, personlighedstræk og udfordringer, de mener karakteriserer tegnene. Podcasten blev nummer tre på iTunes otte timer efter udgivelsen af det første afsnit og er blevet afspillet over en halv million gange.

Gennem deres venskab har de to kvinder altid snakket om jævndøgn og retrograd. Ascendanter og orakelkort. Pludselig begyndte folk at synes, det var sjovt at høre om. Så blev det »lidt en festting«, som de nærmest optrådte med. Sidemanden til et selskab kunne spørge, om deres stjernetegn passede med kærestens. Så startede de »Astropod«.

»Vi troede kun, det var vores kærester og mødre, der ville lytte. Det viste sig så, at rigtig mange gerne ville høre det. Vi kunne slet ikke forstå det,« siger hun.

De to stemmer bag »Astropod« arbejder på et tv-projekt med DR, der bliver sendt til august. Derudover er Amalie Bendixen i gang med astrologiuddannelsen, og Marianne er på barsel. Og så vender podcasten tilbage til sommer. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen.

Amalie Bendixen

»Jeg vil jo gerne have, at hun får et godt liv. På hendes chart kan jeg se de udfordringer, hun kommer til at få. Det kommer jo til at gøre hende til den, hun skal blive.«


»Det er ikke sådan, at jeg sætter mig ved et alter og glor«

»Astropod« er lige nu på barsel. Begge kvinder er nemlig blevet mødre. Og Amalie Bendixen har ikke kunnet undgå at gøre datteren til mål for sin astrologiske bevidsthed.

»Jeg vil jo gerne have, at hun får et godt liv. På hendes chart kan jeg se de udfordringer, hun kommer til at få. Det kommer jo til at gøre hende til den, hun skal blive. Men det kan virkelig være svært at lægge fra sig.«

»Et menneskeligt kompas«. Det er for Amalie Bendixen det bedste synonym for astrologi. Hun er altid i cyklus med, hvornår tegnet skifter, hvilken sæson det er, og hvad månen står i.

»Jeg tænker altid over hvilket tegn, de mennesker, jeg møder i løbet af en dag, er. Og hvis jeg ved, hvad de er, ser jeg dem igennem det, men uden at dømme dem. Jeg bruger også astrologi og spiritualitet til at tune ind på mig selv. Så kan jeg finde på at lægge gudindekort. Det er ikke sådan, at jeg sætter mig ved et alter og glor, det er jo bare med mig selv.«

»Alle jeg møder, er altid lidt fan af dem selv«

Astrologi er i stigende popularitet – særligt blandt unge kvinder. Forskning har ikke ét klart svar på årsagen.

Amalie Bendixen får mange beskeder fra modtagerne af »Astropod.« Den største gruppe af podcastens lyttere er kvinder mellem 15 og 35. Hendes oplevelse er, at det for mange er en reaktion på samfundets mange og strenge idealer.

Alle har skullet stræbe efter at blive det samme, mener Amalie. At være følelsesmæssigt robuste og knokle sig til en karriere. At se godt ud, men ikke gå for meget op i sig selv.

»Astrologien kan åbne ens øjne for, at man kan være et rigtig fantastisk menneske, selvom man ikke er mega social hele tiden, eller man ikke drømmer om at være et karrieremenneske med rundsave på albuerne. Vi får virkelig mange beskeder fra unge mennesker, der nyder at kigge på sig selv med lidt mildere øjne.«

»Alle stjernetegn har solsider og skyggesider,« siger Amalie Bendixen fra Astropod. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen.

Kan tilliden til astrologi så risikere at blive en undskyldning for en bestemt adfærd? Eller skabe fordomme om andre mennesker?

»Det handler i astrologien om at kigge på uudnyttede potentialer. Hvilke kort har man på hånden, og hvilke har man ikke. Og det man ikke har, kan man så gå ud og hente andre steder. Eksempelvis hvis man er meget luft- og ildtegn, kan man let komme til at arbejde for meget og kaste sig ud i for mange projekter ad gangen.

Så for at jeg kan få et mere harmonisk liv, skal jeg selv bidrage med jordforbindelsen for at skabe den balance. Det handler ikke om at tænke, »jeg har været kærester med den her skorpion«, og så er alle skorpioner nogle røvhuller. Alle stjernetegn har solsider og skyggesider.«

Nogen vil måske tænke, at det er en selvoptaget verden: at det hele handler om en selv, og den måde universitets elementer drejer om en. Kan du forstå det perspektiv?

»Jeg ser det virkelig som et kæmpe værktøj til at arbejde med sig selv. Man skal blive klog på sig selv for at kunne forstå andre. I det øjeblik bliver vi allesammen meget mere overbærende og rummelige. Man skal starte med sig selv. Alle jeg møder, er altid lidt fan af dem selv og deres egen chart. Det tror jeg er meget naturligt.«

»Jeg tror, vi har gjort det nemmere for folk at komme tættere på en interesse, der måske allerede var der,« siger Amalie Bendixen om podcasten »Astropod«. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen.

Intet ønske om at missionere

Da Amalie Bendixen var teenager, ville hun ikke længere være som sin spirituelle mor. Hun startede på handelsgymnasiet, »gik med perleøreringe og lyseblå skjorter« og var forbeholden med at tale højt om sin passion for de tolv stjernetegn.

»Jeg syntes, det var pinligt at snakke om astrologi og spiritualitet. Enten blev det betragtet som noget poppet damebladssludder, eller også var det totalt okkult sekt-agtigt. Jeg var træt af altid at skulle forsvare det, og jeg havde heller ikke lyst til at missionere det. I starten af tyverne fandt jeg lige så stille tilbage til astrologien. Jeg er gået fra at være lidt undskyldende omkring det, til at det nu er blevet über trendy at se verden, som jeg gør det. Og det er virkelig syret.«

I dag kan hun nævne månens fase på et morgenmøde til kollegaer, der ikke går op i astrologi. Alligevel bliver de nysgerrige. Det er, fordi astrologi er så oppe i tiden, mener hun.

Det er blevet cool at kende sin ascendant, at kunne lufttegnene i hovedet og skødesløst kunne oplyse andre om en kommende fuldmåne. Men det er ikke kun viden om astrologi, der er blevet populært. Også en tilhørende æstetik blomstrer på Instagram.

Farverige og filterbehandlede billeder af tarotkort og krystaller. En emoji af ens stjernetegn i profilens biografi. Amalie Bendixen genkender det hele. Men hun mener også, det er naturlige frø, spredt fra astrologiens spirende popularitet.

»Billederne af krystaller på et marmorbord kom ikke før interessen. Æstetikken er noget, der er kommet med populariteten. Flere og flere influencers viste sig at interessere sig for det, og så blev det mere trendy. Nu er der jo ingen, der kimser ad min ravkæde, min rosakvarts eller mine gudindekort. De ting er over det hele på Instagram nu.«