»Hvis det er så pænt, hvorfor har andre så ikke fældet det?«

Solen skinnede i går eftermiddag, og det fik folk i skoven. Familien Koop ledte – og fandt deres juletræ.

Familien Koop ledte efter et juletræ i St. Dyrehave i går eftermiddag. Gemt mellem grenene på et træ fandt Rikke Koop (tv.) en forladt fuglerede. Johan Koop (i midten) og Magnus Koop vurderer, om træet er sagen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Benita Marcussen

»Kom her, vi har fundet et godt træ!« råber mormor Ulla Andersen.

»Det er grimt!« siger 10-årige Magnus Koop.

»Der er godt nok meget stamme,« siger mor Rikke Koop.

»Men det er meget symmetrisk,« argumenterer Ulla Andersen.

»Det er noteret,« siger Johan Koop, Rikkes mand, og går videre.

»Jeg tror, vi er nedstemt, Emilie,« siger Ulla Andersen til sit barnebarn Emilie på 12.

Der er syv dage tilbage til juleaften, og i går eftermiddag var der travlt hos Ninas Natur Café i Kirkelte ved Allerød, hvorfra man selv kan fælde sit eget juletræ i St. Dyrehave.

Selv om det er rigtigt råkoldt, skinner solen i lysningen med juletræer, og det har fået folk til at tage på skovtur. Familien Koop fra Vedbæk er på jagt efter det helt rigtige træ. De fælder selv deres eget træ »for at få hele oplevelsen med« og har gjort det de sidste par år. Så denne jul skal ikke være anderledes. De har denne lørdag lavet en hel familieudflugt ud af træfældningen og taget mormor, morfar og varm kakao med.

Højt og busket

Der er enighed i familien om, at træet både skal være højt – højere end sidste år – og busket. Men hvordan det så ser ud i virkeligheden, er der flere meninger om.

Magnus bærer saven, for han har fået ansvaret for at fælde træet i år. Til gengæld er det hans søster, der må bestemme, hvilket træ de skal have.

»Hvad så med det her? Det er da busket!« lyder det fra et familiemedlem et sted mellem træerne.

Men endelig er det der, det rigtige træ. Måske. For hvis det virkelig er så pænt, hvorfor har ingen andre så fældet det? spørger et af familiemedlemmerne.

Det lykkes dog de begejstrede at overtale skeptikerne, og Magnus går i gang med saven. Men det går lidt trægt. Saven kører ikke så nemt gennem stammen, så søster må tage over og gøre arbejdet færdigt.

»Timber!« Juletræet falder til jorden, og snart er det også kørt gennem tromlen med net, så det er lige til at tage med hjem i bilen. 210 kroner er prisen for den store Nordmannsgran.