Hvert syvende par dyrker aldrig sex

I hvert syvende faste forhold dyrker partnerne aldrig sex med hinanden, viser en ny undersøgelse.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Senge er noget man sover i. I hvert fald i hvert syvende parforhold. 14 procent alle danskere, der lever i et fast parforhold, dyrker aldrig sex med deres partner.

Det viser en ny undersøgelse, som analyseinstituttet YouGov har foretaget for metroXpress, der også har talt med en den overraskede sexolog og parterapeut Hanne Kaas:

- Det er godt nok et højt antal. Det er virkelig trist - jeg bliver helt ked af at høre, at det står så skidt til, siger hun til avisen.

- Forklaringen er nok, at mange mennesker har så travlt i hverdagen. Karriere, børn, husholdning, børnenes fritidsinteresser, egne fritidsinteresser; det hele skal passes, og så glider parforholdet og sexlysten tit i baggrunden, uddyber hun.

Hanne Kaas skyder på, den økonomiske krise er medansvarlig for det høje tal. Mange er blevet mere pressede på deres arbejdsplads, vurderer hun.

Fuldstændig som Hanne Kaas er sexolog Bernadette Grandjean overrasket. Hun anser den manglende sex som et stort problem:

- Når du dyrker sex, får du kontakt til din krop. Du mærker, hvordan du egentlig har det, og i forbindelse med sex udløser du en masse glædeshormoner og får ny energi, siger hun til metroXpress.

Det er især danskere over 60 år, der aldrig dyrker sex med deres partner. I gruppen med de 60-74-årige dyrker 27 procent aldrig sex i forholdet. Hos de 18-29-årige er tallet kun tre procent.