Hvem spurgte, hvad The New York Times synes om Aperol spritz?

En journalist fra The New York Times endte i går i en lettere shitstorm, fordi hun i en klumme skrev, at drinken Aperol spritz »ikke smager godt«. Det skulle hun aldrig have gjort, for internettet kogte over.

New York Times kritiserede drinken Aperol spritz, og internettet gik amok. Fold sammen
Læs mere
Foto: Andreas Solaro/AFP

De fleste kender den orange drink med italienske aner, som serveres i store vinglas garneret med en lettere overdimensioneret appelsinskive. Tager man et hurtigt kig på de københavnske barer og cafeer, fornægter drinkens popularitet sig bestemt ikke, og man står over for en svær opgave, hvis man i sommermånederne vil undgå billeder af den orange drink i sit Instagram-feed.

I går blev drinkens popularitet for alvor bekræftet, da internettet gik amok over en klumme, som kritiserede drinken. Den er skrevet af Rebekah Peppler, journalist på The New York Times. I klummen afsagde hun sin dom over den populære drink, og så var fanden ellers løs i Laksegade. Hun kan nemlig ikke lide Aperol spritz, og det faldt ikke i læsernes smag.

Mange vil nok mene, at en kritisk klumme om en drink ikke burde føre til et ramaskrig, men de må tro om igen. På kort tid fik klummen nemlig flere tusinde reaktioner og kommentarer på Facebook, og det var langtfra alle, der var venligt stemt. En læser skrev vredt på Twitter »INGEN SPURGTE«, mens en anden skrev: »Gå – og jeg kan ikke understrege det nok – af helvede til«.

Og debatten udspillede sig ikke kun på sociale medier. Mediet USA Today spurgte, hvem der kunne have gættet, at en klumme om en drink skulle splitte The New York Times' læsere i en sådan grad, som det skete i går, mens Harpers Bazaar beskrev, hvordan flere læsere rent faktisk gik ind i en faglig debat om Rebekah Pepplers vurdering af drinken, som også var baseret på udsagn fra kilder.

Men hvad er det så, Rebekah Peppler ikke kan lide ved Aperol spritz? Først og fremmest er det vigtigt at have styr på, hvad en Aperol spritz skal indeholde. Ifølge Euroman skal du blande tre dele mousserende vin, to dele Aperol og én del danskvand for at lave den »milde og forfriskende klassiker«. Derudover skal der selvfølgelig tilføjes isterninger og den uundværlige halve appelsinskive.

Selv om der er få ingredienser i drinken, spiller flere faktorer ind i Rebekah Pepplers kritik. Først og fremmest er det selve Aperolen, den er galt med. Den indeholder både appelsin og rabarber, men smagen er ifølge klummeskribenten sødladen med en tarvelig sirupsagtig eftersmag. Derudover går det ifølge skribenten ofte galt, når der skal vælges mousserende vin til drinken. Danskvand kan ingen kludre i, men isterningerne kan også være tricky. Smelter de, får drinken en udvandet smag.

Derfor er der kun ét at gøre, hvis du er vild med Aperol spritz:

Drik den hurtigt.