Hun fylder 75 i dag og blev kaldt verdens første drag queen – nu bliver hendes liv til en film

Sangeren og skuespillerens Chers liv bliver til en spillefilm, skriver Variety.

Arkivfoto. Cher fylder 75 inden længe og hendes omtumlede liv og glorværdige karriere bliver nu til en film. Fold sammen
Læs mere
Foto: Hayoung Jeon/EPA/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sangerinden Cher har siden gennembruddet med sin daværende ægtemand, Sonny, gang på gang genopfundet sig selv. Sangeren, der fylder 75 år i dag, har vundet så mange priser, at alene listen udgør en artikel på Wikipedia.

Berlingske skrev i 2019 om sangeren og skuespilleren Cher, at hun »altid har været over the top, en hybrid mellem similibeklædt sangfugl og kitschet popkulturelt ikon. Hun er alt for meget for de fleste og helt perfekt for endnu flere. Hun er ikke for ingenting blevet kaldt »verdens første drag queen« på grund af sine flamboyante outfits og farverige parykker.«

Og nu bliver den similibeklædte sangfugls liv til en film, produceret af folkene bag Abba-filmen »Mamma Mia«. Det skriver Variety.

Sangerinden har i vanlig stil annonceret filmen på Twitter, hvor hun fortrinsvis skriver i versaler, ligesom dengang hun skrev, at hun kunne have reddet George Floyds liv.

Cher har vundet en Oscar for sin rolle i »Lunefulde måne« i 1988, hun har solgt millioner af album og har på film dannet par med Tom Cruise, Val Kilmer og Richie Sambora, så manuskriptforfatteren til den kommende film, har lidt af en opgave foran sig.

Heldigvis har Eric Roth, der skal skrive manuskriptet, god erfaring med film, der foregår over lang tid, idet han vandt en Oscar for manuskriptet til »Forrest Gump«.

Chers største kommercielle hit var ifølge Berlingske nummeret »Believe« fra 1998, der bragte den robotforvrængede auto tune-lyd ind i mainstreamkulturen. Det kan du høre herunder.