Hoteller satser på hotelværelset som det nye hjemmekontor under coronakrisen

Coronakrisen får luksushoteller i København til at leje hotelværelser ud som en form for luksuriøst »hjemmekontor«. Det skal give dem en indtjening under krisen, nu hvor turister og forretningsrejsende er forsvundet.

På Skt. Petri i København satser man på at leje hotelværelser ud som arbejdsværelser. Her hotellets norske ejer Petter Anker Stordalen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Flere videomøder på én gang, en ustabil internetforbindelse, og børn der afbryder med spørgsmål til lektierne i hjemmeskolen. Det er et scenarie mange af os står midt i lige nu, hvor kontoret er rykket hjem og arbejdsro er en mangelvare.

Netop det ser hotellerne muligheder i. Flere hoteller i København vil nu leje deres hotelværelser ud som et alternativ til hjemmekontoret – til en billigere pris end normalt og uden overnatning. Hotelværelset skal være et luksuriøst alternativ til hjemmekontoret under coronakrisen.

Det satser man blandt andet på hos Hotel Skt. Petri i indre by i København. Her kan man leje et hotelværelse som kontor fra klokken syv om morgenen til klokken 19:00 om aftenen.

»Kontor-hotelværelserne« er ikke noget, man forventer at tjene mange penge på. Til en pris på 295 kroner er det noget billigere end en almindelig overnatning på hotellet, der koster fra 1.400 kroner og op efter.

Men det er en måde at få en beskeden indtjening i en presset tid, forklarer hoteldirektør på Skt. Petri Jesper Stubgaard.

»Det er klart, at det ikke er en meget givende forretning for os. Men vi gør det for at bruge hotelværelserne til noget, og så er tanken, at vi både kan hjælpe folk ved at give dem ro til at arbejde og samtidig generere en lille omsætning ved leje af værelset og ved forhåbentlig at servere roomservice for gæsterne,« siger han.

Folk søger til hotellet, hvis de har et vigtigt møde planlagt eller bare har brug for ro til at arbejde.

»Det er folk, der har behov for arbejdsro til at kunne deltage i Skype-møder og videokonferencer, som mange af os har i de her dage. Det kan være svært, hvis man samtidig skal hjemmeskole, eller har børn der hænger i gardinerne og skal aktiveres. Her kan man få den nødvendige ro og et pusterum til at arbejde,« siger Jesper Stubgaard og tilføjer, at man også håber, at initiativet vil kunne trække gæster til, som ikke i forvejen kender til hotellet.

Det bedste alternativ til kontoret

Det er ikke kun Skt. Petri, der lejer deres værelser ud som kontorer. Også Clarion ved Københavns Lufthavn og Admiral i Indre By har taget ideen til sig. For hele servicebranchen er hårdt ramt af coronakrisen, der har efterladt hotellerne med tomme værelser og aflyste reservationer.

På Clarion har tilbuddet nu kørt i tre dage, og indtil videre har seks gæster benyttet sig af det. Folkene bag hotellet fortæller, at flere par viser interesse for værelserne, fordi der er rift om pladsen, når de skal holde videomøde samtidig derhjemme.

På Skt. Petri har man, siden man startede med konceptet i mandags, haft 50 gæster, der har brugt værelserne som kontor. En af dem er Jonas Broustbo på 31 år. Som direktør i et professionelt erhvervsnetværk har han mange videomøder – blandt andet arrangerer han direkte paneldebatter, hvor han ikke skal forstyrres undervejs. Derfor har hjemmearbejdsdagene givet store udfordringer.

»Vi er to personer, der begge arbejder hjemmefra, og det er klart, at vi bliver udfordret af, at telefonerne ringer hele tiden. Vi har ikke alverdens plads, internettet bliver hurtigt påvirket, når man kører en livestream, og hvis min kæreste sidder i et møde samtidig, er jeg bange for, at forbindelsen ryger,« siger han.

Jonas Broustbo har tidligere brugt hotellet i forbindelse med arrangementer med sit firma. Han fortæller, at det tiltaler ham, at det er et luksushotel, og at han derfor kan forvente, at der er styr på internetforbindelsen, og at han kan få ro til at afvikle sine videomøder i professionelle omgivelser.

»Min kæreste og jeg skal begge kunne arbejde ordentligt, så det handler om at se, hvad der er derude, og der synes jeg, at det er et godt alternativ til kontoret. At prisen så er forholdsvis billig, er da også noget, der spiller ind. Hvis det havde kostet det tredobbelte var det ikke sikkert, jeg havde reageret.«