Honning virker bedst mod børns hoste

Hostesaft er ikke det bedste middel mod børns hoste. En skefuld boghvedehonning er mere effektivt, viser en undersøgelse

Boghvedehonning er effektivt mod børns hoste, viser en amerikansk undersøgelse. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kristian Brasen

Hvis dit barn har hoste, så giv det en skefuld boghvedehonning og opnå et bedre resultat end med hostesaft. Det er det opsigtsvækkende resultat af en amerikansk undersøgelse fra Pennsylvania Universitet.

Forskerne har sammenlignet effekten af almindelig hostesaft med boghvedehonning på 105 børn i alderen 2 til 18, som havde haft hoste i op til syv dage.

Nogle af børnene fik hostesaft, en anden gruppe honningen og den sidste gruppe ingenting. Resultatet, der er baseret på forældrenes vurdering af børnenes tilstand, viser, at børnene fik det bedst af honningen.

Undersøgelsen kommer i kølvandet på, at de amerikanske myndigheder har anbefaldet, at mange af de forskellige typer hostesaft på markedet ikke burde gives til børn under 6 år, før produkterne var blevet undersøgt.

Debatten kommer efter, at blandt andre en gruppe af børnelæger havde bedt de amerikanske myndigheder om at begrænse salget af hostesaft til børn på baggrund af rapporter om alvorlige bivirkninger.