Homopingviner deler vandene

Når ZSL London Zoo fejrer pride-måned med at sætte et banner op hos deres bøssepingvinpar, modtager de kritik. Men indtil videre har ingen brokket sig over et sorthvidt lesbisk par, der netop har udruget deres førstefødte.

Det har skabt debat, at dyrepassere i London Zoo fejrer Pride-måneden med et banner for at fejre det homoseksuelle celebrity-par Ronnie og Reggie. Parret har været sammen siden 2014 og adopterede året efter et æg, som de udrugede og kaldte (eller det var nok dyrepasserne, der fandt på navnet) Kyton. Her ses parret, mens de hænger ud med en ven. Vi er desværre ude af stand til at sige, hvem der er hvem på billedet. LONDON ZOO HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES Fold sammen
Læs mere
Foto: ZSL LONDON ZOO / HANDOUT

Først var Ronnie og Reggie, homopingvinerne af hankøn i ZSL London Zoo, store stjerner. De opfostrede nemlig ungen Kyton, der siden er flyttet fra reden. Nu er det så de to lesbiske pingviner Marama og Rocky, der trækker overskrifter. Til daglig residerer de i Sea Life London Aquarium, og de har netop udruget en lille unge.

Marama og Rocky kan dog ikke matche de to hanner, når det gælder opmærksomhed, for billederne af Ronnie og Reggie gik verden rundt, da ZSL London Zoo valgte at fejre Pride-måneden ved at give det celebre par et banner, hvor der stod »Some penguins are gay – get over it«. De to herrer, der har været sammen siden 2014, er i øvrigt en del heldigere end deres artsfæller i Toronto Zoo, Buddy og Pedro, hvis romance brat blev sat på pause, fordi det forventedes, at de skulle parre sig med nogle damepingviner.

Men skal man i øvrigt overhovedet italesætte dyrs seksualitet? Det er det ikke alle, der mener. Blandt andet har en britisk katolsk journalist og kommentator ved navn Caroline Farrow reageret med vrede over, at en zoologisk have på den måde går ind og bringer emnet på bane i øjenhøjde.

Katolske emuer

»Forestil jer at tage sin seks-årige med i zoologisk have og så skulle forklare, hvilke pingviner der er homoseksuelle,« skrev hun på Twitter. Hvorefter hun kom med sammenligningen: »Forestil jer, hvilke reaktioner det ville få, hvis London Zoo skrev »nogle emuer er katolikker, kom over det«.«

Det var i forrige uge, at Marama og Rocky, der har været kærester cirka lige så længe som  Ronnie og Reggie, i fællesskab udrugede en lille unge, der var 11 centimeter og vejede 82 gram, da den trådte ud af ægget. Parret havde modtaget et æg fra en anden mor, som ganske usædvanligt havde lagt to, for selv i fangenskab med gratis takeaway og rengøring kan det være svært at drøne rundt efter hele to poder, og som mange med mom bodies ved, er det ikke nemt at få fart på, når man er kegleformet og har et tykt spæklag og korte ben.

I Odense Zoo havde man sidste år en del ballade på grund af et bøssepingvinpar, der så brændende ønskede sig en unge, at det flere gange prøvede at stjæle én fra nogle nybagte pingvinforældre, hvor faderen havde tendens til at være lidt mentalt fraværende, når moderen var ude og svømme. Det lykkedes til sidst de to herrekongepingviner at adoptere den lille hunkongepingvin, og direktør i Odense Zoo Nina Collatz Christensen kan fortælle, at alt nu er i skønneste orden.

»De to hanner er et ret stabilt par, og ungen har ikke taget spor skade af at blive flyttet lidt frem og tilbage i starten. Tværtimod er hun en af de udvalgte, der er med i et forskningsprojekt på SDU, hvor der forskes i, hvor meget de kan høre under vand.«