Hollywood-skuespiller rekrutterede sexslaver til kultleder – nu siger hun undskyld

En række kvinder, der oprindeligt havde søgt hjælp i selvhjælpsgruppen Nxivm, endte med at være lederen, Keith Ranieres, sexslaver. Skuespilleren Allison Mack, der hjalp Raniere med at rekruttere medlemmer, skal snart have sin dom.

Inden Allison Mack onsdag får at vide, om hun skal i fængsel, har hun delt en undskyldning til de mennesker, hun har gjort fortræd, skriver Hollywood Reporter. Fold sammen
Læs mere
Foto: Justin Lane/EPA/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Onsdag skal en række medlemmer af The Vow (løftet) have udmålt deres straf ved en føderal domstol i USA.

En af dem er skuespilleren Allison Mack, kendt fra Superman-serien »Smallville«, der undervejs i sin karriere søgte tilflugt i selvhjælpsgruppen Nxivm (udtales Nexium). Som Berlingske tidligere har beskrevet, brugte selvhjælpsgruppens leder, Keith Raniere, Nxivm til at rekruttere kvinder til sit eget personlige harem, The Vow.

Allison Mack endte – ifølge en række kvindelige medlemmer, der udtaler sig i en dokumentar om kulten – med at være øverst i hierarkiet i The Vow, hvor hun angiveligt hjalp Raniere med at rekruttere nye slaver, hvoraf nogle blev brændemærket med Ranieres og Macks initialer.

Keith Raniere blev anholdt i Mexico 2018 og blev i 2020 dømt for sextrafficking, afpresning og racketeering, der betyder noget i retning af bande- eller mafiavirksomhed. Fold sammen
Læs mere
Foto: US Government, Eastern District of NY.

Inden Allison Mack onsdag får at vide, om hun skal i fængsel, har hun delt en undskyldning til de mennesker, hun har gjort fortræd, skriver Hollywood Reporter.

»Det er meget vigtigt for mig at give min mest dybfølte undskyldning,« har hun skrevet i et brev, der ledsager hendes advokats anbefalinger til strafferammen.

»Jeg kastede mig selv og alt hvad jeg havde ind i Keith Ranieres filosofier. Jeg troede af hele mit hjerte, at jeg ville blive til en bedre og mere oplyst udgave af mig selv med ham som mentor. Jeg gav ham min loyalitet, mine ressourcer og til sidst mit liv. Det var mit livs største fejltrin,« skriver Allison Mack videre.

120 års fængsel til lederen

Ifølge en dokumentarserie om Nxivm var Allison Mack med sit kendte ansigt og sin status af etableret skuespiller god til at rekruttere unge attraktive mennesker.  Et opslag på Twitter fra 2016 viser, hvordan hun forsøgte at hverve blandt andre Harry Potter-skuespilleren Emma Watson.

Hendes advokat beder om, at hun ikke idømmes en fængselsdom, da hun har undsagt Raniere, samarbejdet med ordensmagten og sagt undskyld til sine ofre.

Keith Raniere blev i oktober idømt 120 år i fængsel, og ifølge People Magazine står Allison Mack til 15 års fængsel.

Allison Mack blev anholdt i 2018 og sigtet for sextrafficking og tvangsarbejde. Hun erklærede sig skyldig i at have manipuleret kvinder til at blive sexslaver.

Hvilken straf, hun skal idømmes, afgøres i Jack B. Weinstein Ceremonial Courtroom i Brooklyn, New York.

Hele historien om Nxivm og The Vow kan ses i en dokumentarserie på HBO Nordic, der hedder »The Vow«.