Hjem til jul - afsnit 5

Pensioneret skibsreder Hector fforbes-Hansen, Maharajaparken 3, Klamborg, skænkede sig endnu en whisky fra krystalkaraflen, som han havde arvet efter sin far, den folkekære skibsreder og velgører Rasmus Hansen. fforbes-Hansen troede ikke sine egne øjne. Han havde altid ønsket sig et elg-hoved over kaminen, og stod der nu ikke pludselig en elg ude i hans have?

- Det her kan da ikke være den meget omtalte ”Dyrehaven”, tænkte Elge og så sig omkring. Den lignede godt nok en have, men hvor var de andre nu blevet af?
Med rystende hænder førte Hector fforbes-Hansen glasset op til munden og tog en forsvarlig slurk. Hans længst afdøde morfar, Archibald fforbes-Hamilton, havde på sit engelske herresæde haft en imponerende samling af udstoppede vilde dyrs hoveder hængende. Dyr, som han fortrinsvis havde nedlagt i Indien. Herunder såvel hovedet af såvel en elefant, en tiger og turbanen af en mand, som han også havde skudt.
- Men det var hans egen fejl, havde den iltre mand råbt. Han cyklede lige ind i skudfeltet.

Som barn havde Hector været imponeret, men hans far havde fortalt ham, at begge dyrene hidrørte fra den vådeskudsulykke, som havde bibragt Lord fforbes-Hamilton en distingveret halten, når han gik.
Ikke blot havde fforbes-Hamilton ved en højst beklagelig fejl på grund af en flue, der uophørligt forsøgte at lande på hans monokel trykket af på sin sværtkalibrede Henry Martini-riffel og derved ikke bare skudt sig selv i foden; han havde også ramt elefanten neden under det lille hus, som han sad i oven på elefanten, mens han på dens ryg blev ført frem gennem det indiske vildnis.
Riffelkuglen havde boret sig direkte ind i elefantens hjerte, hvorved den stenstød var stoppet på stedet, havde stået stille et øjeblik og var faldet om og landet på en tiger, der uheldigvis havde gemt sig i det høje græs lige ved siden af stien, for at jagtselskabet ikke skulle få øje på den.
Det forklarede også, at tigeren havde et kronisk skævt smil, når den så ned på uge Rasmus Hansen Senior med sine gule glasøjne, mens han samlede mod til sig for at anmode Lord fforbes-Hamilton om hans ældste datter Elizabeths hånd med henblik på ægteskab.
Hendes yngre søstre var allerede gift og Elizabeth var ganske vist et par år ældre end ham selv. Hvor mange vidste han ikke helt præcist, for på den tid spurgte man ikke om en dames alder, og det var ikke ualmindeligt, at mænd gik i graven uden at kende deres ægtefælles præcise alder. Men bagefter havde Rasmus Hansen haft en uafrystelig fornemmelse af, at det hele var gået lidt for nemt. Og havde ikke hørt Lorden le hæst, efter han havde lukket døren til herreværelset efter sig?

Men alt det var fortid nu og hans mor havde lige præcis nået at sætte lille Hector i verden, før hendes biologiske ur satte en stopper for, at Hector også kunne nå at få søstre og brødre. Ak ja, selv den stærkeste cigar bliver engang til aske, tænkte han.
Sådan sad Hector fforbes-Hansen tit og bladede i mindernes bog, når han fik sin klokken 20-whisky, og ventede på, at det blev tid for hans klokken 20.30-whisky.
- Jo, faen, der står sågu’ en elg i haven, sagde han halvhøjt.
Forsigtigt tog han sin morfars gamle, sværtkalibrede Henry Martini-riffel ned fra væggen. Han gik hen til sit store, udskårne skrivebord og åbnede den nederste skuffe i venstre side. Heldigvis havde den gamle lord forsynet sig med ammunition nok til at han egenhændigt ville have været i stand til at slå indisk delstats oprør mod Imperiet ned. Kun et hjertestop af sindsbevægelse havde forhindret ham i også at føre det ud i livet.
Hector fforbes-Hansen tog tre svære patroner op af en gulnet papkasse. Han ville være heldig, hvis han fik mere end et skud-forsøg, men bagefter skulle den have et ekstra skud, så han kunne være helt sikker på, at den var død. I værste fald et mere.
Elge havde stået og set den ældre herre fumle med geværet inde i den oplyste havestue.
- Du godeste, han vil slå mig ihjel, tænkte Elge.

Fortsættes .....Citat-konkurrence
Der er ingen låger at åbne i Berlingskes julekalender, men hvert afsnit rummer et skjult citat – på engelsk, på dansk, oversat eller »undersat«.

Kan du gætte det citat, vi tænker på (hvad er citatet, og hvor stammer det fra?), så send dit svar til m-s@berlingske.dk samt dit navn og din adresse – så ved vi nemlig, hvor vi skal sende præmien hen, hvis du bliver dagens heldige vinder.

Fra 5. til 9. december er præmien 50 ml eau de parfum af den ny KenzoAmour til en værdi af 495 kr.

De næste fem vindere offentliggøres 10. december.