Hjem til jul - afsnit 23

Nora gjorde sig i stand på badeværelset i Kothrines lejlighed. Kalvene lå på gulvet inde i stuen og så Disneys Juleshow. Den ældste var ved at være for stor – han syntes, Disney skabte et urealistisk univers med mus og ænder, der kunne tale og opførte sig som mennesker. Men bortset fra den lille detalje var det en sand hyggestund i den lille lejlighed. De havde fået lov at spise morgenmad foran fjernsynet, mens deres mor var i bad. Solen stod ind ad vinduerne.

På badeværelset smurte Nora sig omhyggeligt ind i creme over hele kroppen, filede sine klove og tørrede sit hår, der duftede lifligt af æbleshampoo og var skinnende blødt af rigeligt med balsam. Jo, den fik hele armen.

Nora ordnede sin bikinilinje. Var det ikke ved at være den tid på måneden? Med et håndklæde svøbt om sig gik hun ud i entreen og tog sin kalender i håndtasken. Det skulle faktisk have været i går!

- Jeg er ellers præcis som et urværk med den slags, mumlede hun for sig selv.

I Kothrines skab på badeværelset lå en graviditetstest.

- Nej, det kan ikke passe, tænkte hun.

Så tog hun en dyb indånding og tissede forsigtigt i et lille plasticglas. Hun dyppede papirsnippen og viftede med den i luften, mens hun lukkede øjnene og sank en klump.

Da hun åbnede øjnene igen, var snippen blevet blå. Positiv. Følelserne væltede frem i hende.

Elge ventede på cafeen. De havde aftalt at mødes udenfor lejligheden for ikke at forvirre børnene. Han bladrede i en gratisavis og tjekkede billige fladskærme i en helsides annonce fra Elg-Giganten. Han bemærkede slet ikke, Nora satte sig.

- Gud, hej. Jeg var helt væk. De er lækre dem her, ikke?, sagde han og pegede på de store tv.

- Mmmmm, sagde Nora fraværende.

- Er der noget i vejen?

- Nej, jeg er bare lidt træt. Har du fundet ud af, hvad du gør?

Elge tøvede Så sagde han med sin dybe stemme:.

- Jeg gik ind i den her tomme kirke – jeg havde ingen andre steder at gå hen – da den sødeste stemme, jeg nogensinde har hørt, hviskede til min sjæl: Jeg behøver ikke at blive tilgivet for at elske dig så meget – det står i de hellige skrifter, det er skrevet der med blod. Jeg kunne endda høre engle sige det fra oven: Der er ingen kur. Der er ingen kur. Der er ingen kur for kærlighed.

Nora sukkede. Han kunne altså noget med ord, den elg.

- Det er dig, jeg elsker, fortsatte han. - Men jeg er nødt til at vende hjem.

Nora nikkede stille.

- Du ser fantastisk ud…

- Jeg er g…... Nora stoppede sig selv.

- Hvad?

- Ikke noget. Jeg er glad for at have mødt dig.

Elge tog hendes hånd og gav den et klem.

- I et andet liv? sagde han forsigtigt.

- Mmmmm, i et andet liv, smilede Nora tappert.

Fortsættes…

Citatkonkurrence

Så er det næstsidste gang, du kan deltage i citatkonkurrencen. Hvert afsnit rummer et skjult citat – på engelsk, på dansk, oversat eller »undersat«.

Kan du gætte det citat, vi tænker på (hvad er citatet, og hvor stammer det fra?), så send dit svar til m-s@berlingske.dk samt dit navn og din adresse – så ved vi nemlig, hvor vi skal sende præmien hen, hvis du bliver dagens heldige vinder.