Hjem til jul - afsnit 20

Nora sov stadig på den lille Futon, da Elge forsigtigt slog dynen til side, trak i tøjet og listede ud af søsterens lejlighed. Han stak tværs over Colbjørnsensgade, forbi Hovedbanegården og over fodgængerfeltet til SAS-hotellet. Han vidste ikke meget om København, men havde dog fundet ud af, at croissanterne i Lagkagehuset var helt i top, særligt hvis man købte og fortærede dem inden ti, så de stadig var helt friske. Han havde gerne cyklet helt ud til Christianshavn efter dem, men nød at komme i den lille filial overfor Tivoli, hvor pigerne var så søde.

”Hvad skal du ha’, Tim?” spurgte fyren foran i køen sin makker.

”Jeg ved det ikke, John,” svarede han.

”Bagermanden bager brød. Bagermanden laver brød,” uddybede ham, der åbenbart hed John.

I den anden kø stod to afrikanere og smalltalkede:

”Hvordan går det?”

”Fint tak.”

”Nattoget kommer. Vi er nødt til at blive ved med at løbe,” råbte en kvinde.

”Hun må være psykisk syg,” tænkte Elge. Klokken var jo ni om morgenen.

Tilbage i lejligheden sov Nora stadig. Elge hældte vand i mokkabryggerens nederste halvdel, fyldte den lille rist op med Lavazza og skruede forsigtigt det lille apparat sammen.

Så placerede han det på det mindste gasblus og gjorde klar til at varme mælk. Han pressede friske appelsiner og pakkede en lille bakke, som han bar ind til sengen.

De havde ikke været adskilt siden aftenen i Operaen og natten på Flakfortet. Elge lænede sig ind over sengen og vækkede forsigtigt Nora med et kys i panden.

”Så er det op, Sovetryne.”

Nora kunne næsten ikke få øjne.

”Puha, jeg var helt væk. Jeg sov som en skudt ko. Jeg tror, jeg drømte.”

”Noget godt?”

”Mmmmmm. Om dig.”

Elge kiggede ud af vinduet.

”Hvad tænker du på?” spurgte Nora.

”Ikke noget…”

”Er du sikker?”

”Prøv at høre…,” begyndte Elge.

”Jeg har det skønt. Jeg synes, du er fantastisk. Vi er fantastiske! Men vi kan ikke blive ved med at lade, som om vi er de eneste dyr i verden. Jeg så en netcafé nede på Istedgade – jeg er nødt til at gå ned og tjekke mails og se, hvad der er sket hjemme i Sverige de sidste tre uger.”

”Har du slet ikke talt med din kone i al den tid?”

Elge kiggede væk.

”Har du ikke?”

Han rystede på hovedet. ”Vi havde alvorligt brug for en pause fra hinanden. Og så har jeg ikke været helt appelsinfri, mens jeg har været her i Danmark. Jeg tog nogle gevaldige ture, dengang vi ikke kunne finde hinanden.”

”Kom her,” sagde Nora og rakte klovene frem mod ham.

Han ville have puttet sig ind til hendes bryst, men det var lidt svært på grund af geviret. De fandt ud af det alligevel.

”Gør det, du må gøre, Elge. Bare du er fortæller mig, hvad der sker og er ærlig over for mig.”

”Selvfølgelig, Nora. Pus-pus.”

”Kys-kys.”

Elge satte sig ved en af skærmene på netcaféen og tjekkede nyheder på berlingske.dk og derefter Sydsvenskan. Så gik han ind på YouTube og surfede lidt efter gamle filmklip med John Wayne og Bogey.

Herefter et smut på eBay for at se, om der var nogle spændende gamle filmplakater på auktion. Han kunne mærke, at han var nervøs, men kunne snart ikke finde på flere overspringshandlinger. Så tog han omsider mod til sig og gik ind på hotmail.com.

Det var ikke så meget det, at han havde modtaget 51 mails, men mere det ubehagelige faktum, at over halvdelen af dem var fra Elgse.

1. december:
Elge, hvad laver du? Er der sket noget? Hvorfor tager du ikke telefonen?
Elgse

”Telefonen – den havde ligesom ikke virket, siden han var kommet til Danmark,” tænkte Elge. Om det så var den ufrivillige svømmetur i Øresund eller en begrænsning på hans Telia abonnement, vidste han ikke. Han åbnede en mail mere.

2. december:
Elge, er der sket dig noget? Hvorfor ringer du ikke?
Elgse

3. december:
Elge, hvad fanden tænker du på? Er du på druk eller hur? Lad mig dog i det mindste vide, hvad der foregår?!?
Din kone

Elge kunne mærke et stik af dårlig samvittighed, men så skete der noget i strømmen af mails omkring den 7. december:

Elge, Måske er det meget godt, vi holder en pause. Du kunne nu godt lige give lyd fra dig.
E

10. december:
Hvis det ellers interesserer dig, tager jeg væk nogle dage. Jeg tager med en veninde til Rom.

14. december:
Elge, jeg håber, du ser det her. Kan du ikke sætte de 12.000, du lånte af mig, ind på min konto hurtigst muligt?

”Med en veninde til Rom?” tænkte Elge. Han havde aldrig hørt hende bruge det udtryk før. Det var altid enten Lisbet eller Linnea eller Monica. En ”veninde”. Hmmm.

Elge smed 40 kroner til fyren på netcaféen og gik ud på gaden. Han tændte en smøg og lod røgen ud gennem næseborene i tykke stråler.

”En veninde…”

Fortsættes…

Citatkonkurrence

Der er ingen låger at åbne i Berlingskes julekalender, men hvert afsnit rummer et skjult citat – på engelsk, på dansk, oversat eller »undersat«.

Kan du gætte det citat, vi tænker på (hvad er citatet, og hvor stammer det fra?), så send dit svar til m-s@berlingske.dk samt dit navn og din adresse – så ved vi nemlig, hvor vi skal sende præmien hen, hvis du bliver dagens heldige vinder.

Fra 15-19. december er præmien for et rigtigt gættet citat en 20 års deluxe-udgave af U2’s ”The Joshua Tree” (Universal Music) – en remastered dobbelt-cd med b-sider og hidtil uudgivet materiale – til en værdi af 250 kr.