Hjem til jul - afsnit 19

Hvis et helt livs lykke kunne koges ind til en suppeterning, ville der stå 19. december på emballagen. Sådan følte Nora det og Elge havde det helt tilsvarende. For en stund befandt de sig som i en tidslomme af forelskelse. De løb - kåde som føl - i strandkanten og holdt hinanden i kloven. Det føltes som slow motion og både Andton og Svin-Erik ville bagefter have svoret, at det også var sådan det så ud. De sad i biografen og kyssede på bageste række til det ”Det gyldne kompas” og så ikke meget af filmen, men til gengæld en hel masse til stjernerne i hinandens øjne. De kogte hummere og drak kølig Chablis og nippede til hinandens læber…

Andton tilkastede sin ven Svin-Erik et efterhånden træt blik. De sad i baggrunden med hver sin Tuborg snebajer.

- Efterhånden begynder jeg at få kvalme, sagde han.

- Af de her? Jeg kan ikke få nok, svarede svinet.

- Ikke øllene. Af dem der, Andton vippede flaskehalsen hen imod det forelskede par, der gantedes i køkkenet.

- Så er det no more Mr. Nice Guy, sagde Lasse-tyren.
- Deet-det-det riiig-rig-tiigt, Lasse. Du-u-u ska-ska-ska ikke finde dig i det. Preben begyndte altid at stamme, når han var nervøs. Og han blev altid nervøs, når det begyndte at ryge fra pelsstykket mellem Lasses to horn.

Brian valgte bare at sidde helt stille. Det var det bedste, når Lasses øjne begyndte at gløde rødligt.
- Den smarte svensker har vanæret mig, tvunget min samlever ud i at optræde som danserinde, sagde Lasse lavt. Og fam’e om han ikke kaster sig i mellem, da vi forsøger at skyde natklubben i grus. Hvem helvede tror han, han er?
Preben kikkede hurtigt fra Brian til Lasse og sagde:
- Vi-vi-vi nak-nak-nak-ker ham, ikke Lasse? Nakker ham!

Lasse sad tavs et øjeblik.

- Jeg har en plan, sagde han så.

- Ski-ski-ski-de godt, Lasse, brød Preben ind.

- Vi skal bruge en flaske cognac, en lang kniv, en motorsav to rensdyrgevirer, en kane, et julemandskostume og teksten til ”Jingle Bells”.

- Dji-dji-dji-ingle bells, stammede Preben og sank et klump.

- Lasse, skal vi ikke bare tage hjem, sagde Brian.

- Jo, vi skal hjem, sagde Lasse engleblidt. Så brølede han:

- NÅR JEG HAR SET BLOD! BLOD! Jeg vil tæt på så tæt på, at jeg kan se når blodet fra en ko blandes med blodet fra en elg.

Hans stemme løftede sig ud i den stille decembernat over byen.

Fortsættes…

Citatkonkurrence

Der er ingen låger at åbne i Berlingskes julekalender, men hvert afsnit rummer et skjult citat – på engelsk, på dansk, oversat eller »undersat«.

Kan du gætte det citat, vi tænker på (hvad er citatet, og hvor stammer det fra?), så send dit svar til m-s@berlingske.dk samt dit navn og din adresse – så ved vi nemlig, hvor vi skal sende præmien hen, hvis du bliver dagens heldige vinder.

Fra 15-19. december er præmien for et rigtigt gættet citat en 20 års deluxe-udgave af U2’s ”The Joshua Tree” (Universal Music) – en remastered dobbelt-cd med b-sider og hidtil uudgivet materiale – til en værdi af 250 kr.