Hjem til jul - afsnit 15

Det var ikke usædvanligt, at gæster forsøgte at klavre op på scenen til de erotisk dansende, og langt de fleste gange var det fordi de i almindelig opstemthed havde fået et glas eller to for meget. Men med ham tyren her havde det tydeligvis været helt, helt anderledes.

Pludselig var hans øjne blevet blodskudte og rødt lysende og han havde rejst sig, så de omkringstående møbler væltede. Med en olm fnysen sænkede han hovedet ildevarslende og skrabede med det ene forben i gulvet.

Thor, der på det tidspunkt igen befandt sig på sin faste plads bag baren, havde allerede, da tyren midt i lokalet rejste sig og møblerne i et par meters omkreds væltede, trykket på den røde knap under disken.

Alligevel havde Lasse-tyren forrettet en del materiel skade, mens de dansende havde samlet deres sparsomme beklædningsgenstande om sig og skrigende var styrtet mod døren bag glimmerforhænget og Lasse havde lagt sin enorme vægt ind over scenekanten for at komme op over den og efter dem.

Udsmidere fra de tilstødende etablissementer kom stormende ind og mandsopdækkede tyrene. Selv om de også var store, bomstærke og udstyret med drabelige tatoveringer, var det først, da han hørte dem tale om politi, Falck og nødslagtning, at han og Preben og Brian havde besindet sig med et skuldertræk.

”We all go a little mad sometimes,” havde Lasse undskyldende sagt til en stor afrikaner, der havde stillet sig helt tæt op af ham.

Preben forsøgte sig med et :

”Hende der stod og vred sig op ad stangen deroppe var hans… ”

”Knyt,” havde Lasse-tyren bidt ham af.

Derefter havde de tre tyre i første omgang indvilget i at gå stille og roligt efter først at have smidt nogle krøllede tusindkronesedler på bordet til erstatning for det knuste inventar.

”Prøv at få det her sted til at se lidt fikst ud,” havde Lasse-tyren brummet, ”jeg ved sgu ikke, hvad det ligner.”

De to andre grinede

Svin-Erik havde igen sluttet sig til Elge og Andton, da de få timer senere passerede selv samme klub.

”Jeg har hvilet i Morfeus’ arme,” deklamerede en stadig søvndrukken Svin-Erik.

”Jeg elsker, når du siger noget beskidt,” svarede Andton.

”Er her ikke meget stille?” spurgte Elge.

I det samme kom en bil i fuld fart rundt om hjørnet. Dækkene skreg mod asfalten rundt i svinget. Så smældede skuddene fra et eller flere automatvåben.

”Hurtigt ned,” råbte Svin-Erik og kastede sig hen af fliserne.

”Jøsses, de er jo fuldstændig sindssyge med skydevåben i det her land,” sagde Elge, da han lå på fortovet og holdt sig på geviret og forsøgte at lige et skindtæppe foran en kamin, mens projektiler hamrede ind i murværket, udstillingsskabe med letpåklædte køer og vinduerne over ham og glas splintrede og regnede som is ned over dem.

Bilen forsvandt lige så pludselig som den var kommet.

”Så du det,” sagde Elge og rejste sig og børste glasstykker af pelsen, ”det var jo ham Lasse-tyren og to andre, som jeg ikke har set før. Han må havde opdaget det med Nora og mig.”

Han talte til Andton, men Andton hørte ham ikke. Han lå bare på de kolde fliser og sagde ikke noget.

”Andton,” sagde Elge. ”Andton, er du kommet noget til?”

Svin-Erik kiggede frem under det ene øre.

”Det et er efterhånden helt almindeligt med natlige skyderier i København,” gryntede han og rejste sig. ”Især op mod jul.”

Pludselig kom Nora løbende ud:

”Elge, er det dig? Jeg synes nok, jeg kunne kende din stemme. Det var ikke jer, han var ude efter. Det var fordi, jeg optrådte… derinde.” Hun gjorde et kast med hovedet i retning af klubben.

Elge hørte hende knap.

”Andton,” jamrede han. ”Hører du mig?”

”Hvad?” sagde svinet og så ned på anden og kikkede op på Elge. ”Er han… ?”

Elges øjne blev blanke.

Fortsættes…

Citat-konkurrence

Der er ingen låger at åbne i Berlingskes julekalender, men hvert afsnit rummer et skjult citat – på engelsk, på dansk, oversat eller »undersat«.

Kan du gætte det citat, vi tænker på (hvad er citatet, og hvor stammer det fra?), så send dit svar til m-s@berlingske.dk samt dit navn og din adresse – så ved vi nemlig, hvor vi skal sende præmien hen, hvis du bliver dagens heldige vinder.

Vinderne fra afsnit 10-14 offentliggøres snart her på sitet - sammen med oplysninger om præmierne for afsnit 15-19.