Historiker: Her boede Shakespeare

En historiker har fundet huset, hvor Shakespeare boede, da han skrev Romeo og Julie.

William Shakespeare, der her er malet på en væg i London, boede centralt i byen. Fold sammen
Læs mere
Foto: CHRIS J RATCLIFFE

Huset, hvor William Shakespeare boede, da han skrev Romeo og Julie, er blevet fundet. Det skriver CNN Style.

Beviser tyder på, at han boede på den gade i London, der i dag har navnet Great St Helen’s, tæt på St Helen’s kirken. Den berømte skuespiller og dramatiker havde højest sandsynligt udsigt over kirkegården fra hjemmet.

Huset er fundet af historikeren Geoffrey March, som allerede tilbage i 2008 begyndte at undre sig over, hvor Shakespeare boede, da hans teaterstykker blev vist på teatre i London.

Man har tidligere vidst, at Shakespeare boede i det centrale London, men man har aldrig før fundet den præcise beliggenhed.

»Stedet, hvor Shakespeare boede i London, giver os en mere gennemgribende forståelse for, hvad han er blevet inspireret af i sit arbejde og sit liv. Han boede i en af de rigeste egne i byen med magtfulde offentlige figurer, rige internationale købmænd, der havde forbindelser på tværs af Europa, læger og kyndige musikere,« siger Geoffrey March, som også er direktør for Victoria og Albert museets teaterafdeling i London.

»At bo i dette område i London vil også have forstærket Shakespeares status i takt med, at han udviklede sin karriere og planlagde at købe et imponerende hus i Stratford,« siger historikeren.

William Shakespeare blev født i 1564 og døde i 1616 på sin 52 års fødselsdag som en velhavnede og anerkendt mand.

Han voksede op i en familie, hvor faderen var handskemager og handlede med landbrugsprodukter. Moderen kom fra en velhavende familie.

Foruden Romeo og Julie er William Shakespeare bl.a. kendt for tragedierne Macbeth og Hamlet.