Historien om Hørsholm og rapperen var en and: »Det er lodret løgn og misbrug«

Den danske rapper Jokeren afviser ifølge Frihedsbrevet at have tilbudt Hørsholm Kommune at komponere et hit. »Det er det sygeste vrøvl, det dér,« siger Jokeren til netmediet.

Jokeren (Jesper Dahl) afviser, at han skulle stå bag et musikalsk tilbud til Hørsholm Kommune. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kim Haugaard/Ritzau Scanpix (arkiv)
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mandag kunne Sjællandske Medier bringe en opsigtsvækkende nyhed om Hørsholm Kommune.

Kommunalbestyrelsen skulle angiveligt af den danske rapmusiker Jokeren være blevet tilbudt et specialkomponeret hit, som skulle brande den nordsjællandske velhaverkommune.

Tilbuddet, som var på dagsordenen i Sports-, Sundheds- og Kulturudvalget i sidste uge, kom angivelig fra den tidligere radiovært Bjarke Buurgaard Talamona og Jokeren, der bærer det borgerlige navn Jesper Dahl, som ville have omkring 13.000 kroner for den musikalske ulejlighed.

Men historie var tilsyneladende fup. Netmediet Frihedsbrevet har talt med Jokeren, som afviser at have noget at gøre med det musikalske tilbud.

»Det er det sygeste vrøvl, det dér,« siger Jokeren til Frihedsbrevet og uddyber:

»Det er lodret løgn og misbrug af mit navn. Jeg tager 30.000 kroner for at spille hits i en halv time, hvorfor fuck skulle jeg få en eller anden underlig afdanket radiovært til at lave en sang?« spørger musikeren.

Ja, må man spørge, hvorfor fuck skulle han det?

Lykkeligvis var Hørsholm Kommune heller ikke i nærheden af at hoppe på limpinden. Administrationen havde til mødet i Sports-, Sundheds- og Kulturudvalget anbefalet, at man afviste det generøse tilbud om branding gennem en lille melodi.

»Administrationen indstiller, at Sports-, Sundheds- og Kulturudvalget afviser ansøgningen, da det vurderes, at en rap, hvor Hørsholm nævnes, ikke tilføjer nævneværdig værdi til brandingen af Hørsholm,« skrev Hørsholm Kommunes administration således til udvalgets medlemmer forud for mødet.

Frihedsbrevet har skrevet til Bjarke Buurgaard Talamona på den e-mailadresse, han sendte ansøgningen til kommunen fra, og spurgt ham, hvorfor han har sendt en ansøgning til Hørsholm Kommune og brugt Jokerens navn uden at have talt med ham.

Ingen forklaring

Talamona giver ikke en sammenhængende forklaring på, at Jokeren afviser at kende til brevet til Hørsholm Kommune. Derimod er han parat med et nyt fristende tilbud:

»Hvis Frihedsbrevet vil støtte projektet og få lidt branding, må I endelig sige til,« skriver han.

Bent Fabricius (C), næstformand i Sports-, Sundheds- og Kulturudvalget, var slet ikke bevidst om, at Jokeren angiveligt skulle stå bag tilbuddet, da man behandlede sagen på et møde i sidste uge.

»Administrationens oplæg var, at vi skulle sige nej, og min holdning var også, at vi skulle afvise det, og det mente et flertal. Man kan spørge sig selv, om man får en brandingværdi ud af en sang. Når man har et sparsomt budget, så bruger man ikke 13.000 kroner på sådan noget,« siger Bent Fabricius til Berlingske.

Berlingske citerede Sjællandske Mediers historie mandag, inden det var kommet frem, at der var tale om en and.