Her kan du fejre sankthansaften med bål i København

Guide: Skal der fut under din midsommer, så guider AOK her til en række begivenheder med bål og fest i anledningen af sankthansaften.

Sankthansaften byder traditionen tro på bål flere steder i byen. En del arrangementer er aflyst i år på grund af coronasituationen, men her er en række steder, du kan nyde bål. Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Sylvest Andersen/Ritzau Scanpix (arkivfoto)
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En tør juni måned var lige ved at koste danskerne de traditionsrige sankthansbål, men Danske Beredskaber har sagt god for, at det er forsvarligt at tænde op. En række arrangementer er også aflyst grundet coronarestriktioner, men her er Berlingskes oversigt over en række steder i hovedstadsområdet, hvor du kan se ild i aften.

Bål på Refshaleøen

På det store udendørs madmarked Reffen på Refshaleøen kan man fejre midsommeren omgivet af vand og streetfood. Alle de mange forskellige madboder holder åbnet, så man går ikke sulten hjem. Dale Smith & Friends sørger for musikken, og der vil over hele pladsen være bålfade med små bål, der er tændt hele aftenen. Det store sankthansbål tændes kl. 20.45, og sangerinden Ayo synger for på Holger Drachmanns »Midsommervise«.

Hvad: Sankthans på Reffen
Hvor: Reffen, Refshalevej 167, 1432 København K
Hvornår: Fra kl. 12, bålet tændes kl. 20.45.

Bål i den gamle have

I Tivoli er der knald på underholdningen, og her ledsages bålet af en række forskellige indslag af underholdende karakter. Her kan man blandt andet lytte til jazz på Plænen, Tivoligarden spiller, og der er koncert med Annette Heick og Tivoli Ensemblet, inden Københavns Drengekor synger »Midsommervisen«. Bålet tændes på Tivoli Søen kl. 21.30.

Hvad: Sankthans i Tivoli
Hvor: Tivoli, Vesterbrogade 3, 1630 København V
Hvornår: Aktiviteter hele dagen, bål kl. 21.30

I Tivoli må der ikke samles uanede mængder af mennesker rundt om søen, og derfor kan man også se bålet på storskærm på Plænen. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR.

Ild i fortet

På Dragør Fortet lover man at levere Amagers højeste bål. Fra kl. 17 kan man komme ind på fortet, og der er mulighed for at købe forskellige former for mad og drikke, og der vil være livemusik. På grund af coronarestriktioner kan der maks. være 500 deltagende, og derfor kan dørene blive lukket. Man skal have gyldigt coronapas, og det skal kunne vises frem på forlangende. Bålet tændes kl. 21.56.

Hvad: Sankthans på Dragør Fortet
Hvor: Dragør Fortet, Prins Knuds Dæmning 2, 2791 Dragør
Hvornår: Fra kl. 17, bålet tændes kl. 21.56

Bål og LGBT+-fødselsdag

På Amager Strand kombinerer LGBT+ Danmark midsommeren med fødselsdagsfejring. Ved arrangementet vil der blive sat fokus på nedslag i foreningens historie, og man kan brænde papirlapper med personlige noter af. Sekretariatschef i LGBT+ Danmark Susanne Branner holder tale i anledning af fødselsdagen, og båltalen holdes af spoken word-artist og aktivist Rei McKay Mansa. Bålet tændes kl. 21, og efterfølgende er der performance og sang ved Emily Holm Nyhuus.

Hvad: LGBT+-fødselsdag og midsommer
Hvor: Amager Strandpark, Øresundsstien, 2300 København S
Hvornår: Starter kl. 18, bålet tændes kl. 21

Bål ved søen

Ved Emdrup Sø kan man også få sig et brændende syn, når der fyres op i bålet. Her er det spejderne på Østerbro, der arrangerer sankthansaften. Fra kl. 17 kan man komme ind på pladsen, hvor der vil være forskellige madboder, hvor man kan stille sulten. Der vil være livemusik på pladsen, og der er både hoppeborg, naturløb og byggeaktiviteter for de yngste. Kl. 19.30 tændes bålet.

Hvad: Sankthans ved Emdrup Sø
Hvor: Emdrup Søpark, Tuborgvej, 2900 Hellerup
Hvornår: Fra kl. 17, bålet tændes kl. 19.30.