Her er verdens tryggeste byer at besøge – København er én af dem

Tre asiatiske metropoler er topscorere, mens København og Amsterdam er de eneste europæiske byer i topti.

Nyhavn er et af de mest besøgte steder i København. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sofie Mathiassen

Skal du på ferie og hedder rejsemålet Tokyo, Amsterdam eller Sydney, så er der god grund til at føle dig tryg og sikker.

I hvert fald ifølge The Economists Intelligence Unit, der for nyligt har offentliggjort sit Safe Cities Index (SCI), som måler 60 byer verden over på deres digitale sikkerhed, sundhed, infrastruktur og individuelle sikkerhed.

Topscoreren er Tokyo, der med et indeks på 92 ud af 100 indtager førstepladsen over de sikreste byer i verden. Singapore er lige i hælene på den japanske hovedstad med 91,5 ud af 100, mens tredjepladsen indtages af en anden japansk storby, Osaka.

Og meget tyder på, at de tre byer har fundet opskriften på, hvordan man skaber rammerne for en tryg by hele vejen rundt. De indtog nemlig også top tre i de forrige to SCI-målinger fra The Economists Intelligence Unit i 2015 og 2017.

Men vi gør det heller ikke dårligt herhjemme, for lidt længere nede på listen på en delt ottendeplads med Seoul i Sydkorea finder man Danmarks hovedstad, København.

Særligt på et af parametrene udmærker København sig. Den danske hovedstad scorer nemlig næsthøjest på individuel sikkerhed med en score på 93,6 ud af 100, og må kun se sig overgået af Singapore med et indeks på 95,3. Her måler undersøgelsen, hvor udsatte byens indbyggere når det kommer til borgervendt kriminalitet, vold, trusler og naturkatastrofer. Derudover ser den blandt andet på den politiske stabilitet i de lande, hvor byerne ligger, og hvor datadreven kriminalitetsforebyggelsen i den pågældende by er.

København er en af kun to europæiske storbyer, der er med i topti. Amsterdam indtager en femteplads på listen, selv om den hollandske by lander på en niendeplads, når det kommer til individuel sikkerhed.

Se de 20 tryggeste byer ifølge undersøgelsen i listen herunder: