Hele verden taler om Meghan og Harrys interview: Nu kan du se det på dansk tv

Godt nyt til danskere, der gerne vil se det parret løfte sløret for deres dramatiske exit fra det engelske kongehus.

 
Det længe ventede interview med prins Harry og Meghan Markle blev sendt søndag aften i USA. Flere nye detaljer er blevet afsløret. Blandt andet at hertuginden overvejede at begå selvmord. Video: Reuters/Ritzau Scanpix. Redigering: Kristina Finne. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Jeg ville bare ikke være i live mere. Det var en meget klar og reel og skræmmende konstant tanke. Og jeg husker, hvordan han (Harry, red.) bare vuggede mig.«

Sådan fortæller Meghan, hertuginden af Sussex, om sin tid som kongelig i et nyt og allerede meget omtalt interview, der blev sendt på den amerikanske tv-station CBS i nat dansk tid. I mere end halvanden time fortæller hun og hendes mand, prins Harry, om deres oplevelser med det britiske kongehus til dronningen af amerikansk fjernsyn, Oprah Winfrey.

I aften får også danskerne mulighed for at se det famøse par tale ud. Interviewet bliver sendt på TV3 i aften mandag 8. marts klokken 21.00 og igen klokken 11.00 i morgen formiddag.

Det er første gang, Meghan, som tidligere hed Markle til efternavn, udtaler sig offentligt, siden hun og prins Harry i januar sidste år offentliggjorde, at de trådte tilbage fra den britiske kongefamilie og ville arbejde for at blive økonomisk uafhængige.

I mellemtiden er parret flyttet til Californien og har skrevet kontrakt med Netflix, som vil betale dem for at producere alt fra dokumentarfilm til børneprogrammer.

Interviewet, som internationale medier har døbt et »bombeinterview«, har skabt stor opsigt, allerede før det blev sendt. I en bid af interviewet, som CBS udsendte på forhånd, afslører prins Harry, at hans største frygt var, at »historien ville gentage sig selv« med reference til hans mor, prinsesse Diana, som døde i en tragisk paparazzirelateret ulykke i 1997.

Den britiske avis The Sun, som har døbt hertugindens brud med kongehuset »Megxit«, skriver, at parret har brændt sine broer ved ikke at advare familiemedlemmerne om interviewets indhold på forhånd, og at Meghan Markle aldrig kan vende tilbage til Storbritannien.

Morgenværten Piers Morgan rasede i programmet Good Morning Britain over interviewet med ordene »jeg bliver syg af at se det, jeg lige har set.«

Daily Express kalder på forsiden interviewet for en »selvoptaget tv-chat med Oprah«, og The Daily Mail har forsøgt at få alle interviewets afsløringer med i en enkelt overskrift: »Meghan hævder, hun var selvmordstruet, da hun var fem måneder henne, Kate fik HENDE til at græde, og de kongelige nægtede at gøre Archie til en prins, fordi de var bekymrede for, hvor »mørk« (i huden, red.) han ville være, mens Harry afslører, at deres nye baby er en pige«

CBS har betalt mellem 44 og 56 millioner kroner for rettighederne til interviewet, der er produceret af Oprah Winfreys eget produktionsselskab.