Harry Potter-forfatter græd over slutning

J.K. Rowling brød sammen og hulkede, da hun skrev den sidste bog i serien om Harry Potter.

Rowling ankommer med sin mand Neil Murray til premieren i London på den femte Potter-film. Foto: Reuters Fold sammen
Læs mere

Over for BBCs Jonathan Ross fortæller forfatteren til Harry Potter-bøgerne, at hun i sidste øjeblik ændrede slutningen af "Harry Potter and the Deathly Hallows", som syvende og sidste bind i serien er betitlet.

"Da jeg skrev et kapitel hen mod slutningen færdigt, tudbrølede jeg," fortalte hun. "Jeg græd af hele mit hjerte - jeg drak en halv flaske champagne fra minibaren i en slurk og tog hjem med mascara over hele ansigtet," sagde Rowling, der har skrevet bogen på et hotelværelse.

Da BBC-værten spurgte hende, om "scar" (ar, red.) stadig var det sidste ord i bogen, som rygterne har villet vide, sagde hun: "Ar? Det var det i lang tid, men det er det ikke længere. "Ar" optræder hen mod slutningen, men det er ikke det sidste ord."

Harry Potter har et zigzag-formet ar i panden, der skyldes en fejlslagen forbandelse fra den onde troldmand, Lord Voldemort.

Historien har udviklet sig i en mere dyster retning, og Rowling har tidligere afsløret, at hun vil tage livet af mindst to af hovedpersonerne fra kredsen på Hogwarts - rektor Albus Dumbledores skole for magi, som danner ramme om historien om Harry og hans venner.

Verden over har Rowling solgt 325 millioner eksemplarer af de første seks bøger i serien, og succesen har indbragt hende en formue, som magasinet Forbes i februar 2004 anslog til 576 millioner pund. Dermed er Rowling den første, der er blevet milliardær på sit forfatterskab, og hun er tillige den rigeste kvinde i Storbritannien med et godt forspring ned til selveste dronning Elizabeth II.