Han står bag »Slette Mette«-spillet: »Det er ikke mig, der skaber politikerlede«

I et nyt iPhone-spil kan man indtage rollen som statsministeren og forsøge at undgå nærgående spørgsmål om sms’er og mink. Men intentionen med spillet er ikke at skade regeringen, siger spillets udvikler.

Peter Robert Poulsen er hovedmanden bag »Slette Mette«-spillet, der allerede er blevet downloadet over 20.000 gange. Og der er opgraderinger på vej, lover direktøren for Heimdal Games. Fold sammen
Læs mere
Foto: Privat
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et nyt mobilspil i retrostil kan enten opfattes som ondskabsfuld politisk satire eller harmløs spas, alt efter ens temperament.

I spillet »Slette Mette« har man rollen som vor statsminister, der til tonerne af computermusik skal forsøge at springe over diverse forhindringer – hvilket i fagsproget kaldes et endless runner-spil.

Indimellem kan man høre den computeranimerede statsleder udbryde »lev med det«.

Undervejs i spillet konfronteres man som »Slette Mette« med forskellige udfordringer, såsom at afvise  at udtale sig om sms-beskeder og i øvrigt undvige kritiske journalister, heriblandt en der har en vis lighed med debatvært Clement Kjersgaard. Slette-Mette møder også sundhedspersonale, der kræver lønforhøjelse.

Spillets eneste formål er at få så mange point som muligt – eller rettere at opnå flest mulige »dage« på statsministertaburetten uden at snuble over en irriterende forhindring.

»Slette Mette« er udviklet af det aarhusbaserede spilfirma Heimdal Games, hvis direktør er Peter Robert Poulsen, der er bosiddende i Prag. Det blev til, da de ansatte tog en pause i arbejdet med et andet spil, hvori spillere kan udføre »revolverdueller«.

Forsiden af iPhone-spillet »Slette Mette«. Fold sammen
Læs mere
Foto: Heimdal Games.

»Det er 100 procent satire, der udspringer af vores almindelige undren over mink- og sms-sagen, der jo efterhånden har udviklet sig som en amerikansk komedieserie. Og da medier begyndte at bruge navnet »Slette Mette«, opstod den konkrete idé. Der er ingen politiske bagtanker med det, og personligt har jeg venner over hele det politiske spektrum, inklusive socialdemokrater, der synes, at spillet er vældigt morsomt,« siger Peter Robert Poulsen.

Kommunikationsrådgiver Benjamin Rud Elberth siger til TV 2, at spillet potentielt kan skade regeringen, fordi det får fat i en ung aldersgruppe, der ellers er svær at få i tale for de politiske partier. Peter Robert Poulsen afviser, at det har været intentionen at skade statsministeren eller hendes parti.

»Hvis det vitterligt havde været vores hensigt, havde vi jo ladet spille udkomme lige før kommunevalget,« siger Peter Robert Poulsen.

Han mener heller ikke, at spillet fremmer politikerleden ved at fremstille politikere som nogle, der forsøger at klamre sig til magten og snyde sig udenom irriterende spørgsmål:

»Det er ikke mig, der skaber politikerlede. Den del klarer politikerne så glimrende selv.«

Ifølge Peter Robert Poulsen har tre mand arbejdet på spillet i omkring tre uger, og gratisspillet skal tjene sig ind ved indlagte reklamer. Heimdal Games har ikke planer om flere politiske spil, men »Slette Mette«-fans kan alligevel godt glæde sig.

»Vi har planer om nogle nye udfordringer i spillet, som man kan opgradere med,« siger Peter Robert Poulsen.

»Slette Mette«-spillet indtil videre blevet downloadet over 20.000 gange og er tilgængelig via iPhone og Android.