Han skal spille Bob Dylan i ny storfilm

Instruktøren James Mangold har fundet hovedrolleindehaveren til en spillefilm, der fokuserer på stjernens skift fra akustisk musik til elektrisk rock.

Timothée Chalamet fik et stort gennembrud i 2018 for sin rolle i »Call Me By Your Name«, som han også blev Oscar-nomineret for. Fold sammen
Læs mere
Foto: BRENDON THORNE

Det bliver en filminstruktør med erfaring med at gøre musikstjerners liv til spillefilm, der nu tager fat på en af de største, nemlig Bob Dylan. James Mangold, der tidligere har instrueret den Oscar-belønnede »Walk the Line« om Johnny Cash, skal lave filmen og får hjælp fra Dylans manager, Jeff Rosen, der skal være producer på filmen.

Flere amerikanske brancheblade rapporterer, at det bliver den 24-årige Timothée Chalamet, der får rollen som den legendariske sangskriver. Timothée Chalamet fik et stort gennembrud i 2018 for sin rolle i »Call Me By Your Name«, som han også blev Oscar-nomineret for.

Filmen baseres på Elijah Walds bog »Dylan Goes Electric«, og filmselskabet Fox Search­light, der står bag, har sikret sig rettighederne til Dylans musik. Dette er, hedder det, helt afgørende for at kunne fortælle bogens særlige historie, der sætter fokus på Bob Dylans kontroversielle skift fra akustisk musik til elektrisk rock.

Legendariske Bob Dylan fotograferet 2. maj 1966, da han gav koncert i K.B. Hallen i København. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kurt Petersen/Ritzau Scanpix.

Bob Dylan udsendte for første gang elektrisk forstærket musik på albummet »Bringing It All Back Home« fra 1965. Han blev efterfølgende kritiseret voldsomt. Store dele af publikum buhede af ham om aftenen 25. juli 1965, da han indtog scenen  på Newport Folk Festival, iført sorte jeans, sorte bukser, sort læderjakke og en Fender Stratocaster i stedet for den sædvanlige akustiske guitar.  Kritikerne – folktraditionalisterne – ønskede, at sangskriveren skulle fastholde sit engagement i den akustiske musik, og i  Manchester blev han af en publikummer ligefrem beskyldt for at være »Judas«. Ikke desto mindre fastholdt han sit elektriske udtryk. Det kan bl.a. høres markant på de albums, der fulgte umiddelbart efter »Bringing It All Back Home«, nemlig »Highway 61 Revisited« fra samme år og »Blonde on Blonde«, der blev udsendt året efter.

Timothée Chalamet har i øjeblikket stor succes med sin rolle i Greta Gerwigs »Little Women«, og han skal snart spille med i den franske instruktør Denis Villeneuves genindspilning af science fiction-klassikeren »Dune«. Dylan-filmens instruktør, James Mangold, har senest haft et hit med filmen »Ford v Ferrari« (i Europa hedder den »Le Mans '66«)..

De seneste år har der været premiere på en række stort indtjenende film om musikstjerner, heriblandt »Bohemian Rhapsody« om Queen-stjernen Freddie Mercury og »Rocketman« om Elton John.

Der er endnu ikke sat premieredato på den nye Dylan-film.