»Han havde en utroligt flot nakke«

En aflyst affære endte for Rikke Nielsen med en halv seng hos en anden mand. Det blevafgørende for, hvordan hendes liv siden formede sig.

Illustration: Lars Andersen Fold sammen
Læs mere

Hun vidste godt, at Søren fra studiet rent faktisk havde en kæreste. Alligevel irriterede det Rikke Nielsen, at han havde valgt at tage kvinden med til studieholdets julefrokost. Kæresten boede langt væk, og Søren havde en Aarhusaffære med Rikke, men den aften, 22. december 1993, skulle amorinerne alligevel vise sig at være med den 20-årige Rikke Nielsen.

»Jeg vidste godt, at Søren havde en kæreste. Der var mange, der skiftede partnere på min uddannelse, og jeg var selv gået fra min egen kort inden studiestart. Jeg havde egentlig ingen planer om, at jeg skulle have en kæreste igen foreløbig. Derfor var det måske lidt kikset, at jeg blev det med Lars. Lars, min juleflirt.«

For oven på sin skuffelse gik Rikke på jagt efter andre muligheder til julefrokosten. Og hun fandt et bytte.

»Jeg syntes, han havde en utroligt flot nakke. I sådan en stribet sømandsbluse med rund udskæring. Det kan måske lyde mærkeligt i dag,« griner Rikke Nielsen.

»Jeg lavede en hvid løgn om, at min bus var kørt, så han lidt var nødt til at tage mig med hjem. Der var ingen bus, men så havde jeg et argument for at låne en halv seng af ham.«

I dag er hun 41 år, selvstændig erhvervsdrivende og gift med Lars med den flotte nakke, som hun nu har kendt i 21 år og fået tre børn med.

»Jeg synes, det er fascinerende, at sådan nogle tilfældigheder kan være afgørende for, hvordan ens liv former sig. Var Sørens kvinde ikke dukket op til den julefrokost, havde jeg givetvis aldrig mødt Lars, mit livs kærlighed. Han forlod nemlig studiet kort efter. Og så var vi måske aldrig rendt ind i hinanden,« siger Rikke Nielsen.

»I øvrigt mødte jeg min svigerfar dagen efter om morgenen, da han kom på besøg med hjemmebagte boller og kaffe. Det var en pudsig start på forholdet.«

 

Alle navne i artiklen er opdigtet. Redaktionen er bekendt med de rigtige navne.

Foto: Berlingske.

Læs meget mere om jul i Berlingskes julemagasin Juletid, der udkommer med avisen i dag den 27. november.