Hagekors blandet med davidsstjerne får Ye suspenderet fra Twitter igen

Inden for få dage tog Ye en højrenationalist med til middag hos Donald Trump, han roste Hitler, og nu er hans Twitter-konto blevet suspenderet på grund af et billede.

 
Ye var forleden på besøg hos den berygtede konspirationsteoretiker Alex Jones. Den anden gæst er den kendte højrenationalist Nick Fuentes. Video: Infowars. Redigering: Emma Märtens Christensen. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kort tid efter at Ye, der tidligere gik under navnet Kanye West, havde sagt, at han godt kunne se gode sider ved Adolf Hitler, slog han et billede op på Twitter, der fik ham bandlyst fra platformen igen.

»YE24, elsk alle« eller »Ye elsker alle«, skrev Ye som tekst til billedet af hagekorset blandet med det jødiske symbol davidsstjernen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Skærmbillede fra Twitter.

Ye nåede at være tilbage på platformen i knap to uger, efter at han tidligere blev udelukket på grund af antisemitiske udtalelser. Flere store modefirmaer har også den seneste tid stoppet samarbejdet med Ye på grund af hans udtalelser.

Billedet, som fik ham bandlyst igen, var af et hagekors blandet med en davidsstjerne.

Twitters nye ejer, Elon Musk, har ellers udtalt, at der skal mere til for at blive udelukket fra det sociale medie nu. I forbindelse med lukningen af Yes Twitter-konto skrev Musk:

»Jeg gjorde, hvad jeg kunne. På trods af det brød han igen reglen om ikke at fremme voldelige handlinger. Hans konto vil blive suspenderet.«

Udtalelsen om Hitler faldt i den berygtede konspirationsteoretiker Alex Jones' talkshow på onlinemediet InfoWars.

I programmet var Ye iført en sort hætte over hovedet med smalle sprækker til at se ud af. På hænderne havde han sorte handsker.

»Jeg ser gode ting ved Hitler,« sagde Ye og fortsatte:

»Alle mennesker har en værdi, som de kan bidrage med. Især Hitler.«

Herefter svarede Alex Jones, at »nazisterne var bøller«, hvortil Ye sagde:

»Men de gjorde også gode ting. Vi skal holde op med at tale dårligt om nazisterne hele tiden.«

Der blev det for meget for Alex Jones, der ellers ikke er kendt for at holde noget tilbage, uanset hvor langt ude det er. Alex Jones og hans selskab er for nylig blevet dømt til at skulle betale knap 3,5 milliarder kroner i godtgørelse for løgne om, at et dødeligt skyderi på skolen Sandy Hook Elementary i USA i 2012 ikke fandt sted.

På skolen i delstaten Connecticut skød og dræbte en 20-årig mand i december 2012 26 mennesker. 20 af dem var skolebørn i alderen fra seks til syv år.

Den anden gæst i hos Alex Jones var Nick Fuentes, som er et kendt ansigt på den yderste højrefløj. Han er kendt for sit eget internetshow, »America First«, går ind for hvidt overherredømme og er ifølge en række kilder holocaustbenægter.

Nick Fuentes benytter sig ofte af ironi, når han udtaler sine mest ekstreme synspunkter. Han er dog også citeret for at opfordre hvide nationalister til at at bruge vittigheder og ironi til at sløre deres synspunkter og for at bevare muligheden for at benægte, at man har visse holdninger.

Både Fuentes og Ye var for få dage siden til middag hos Donald Trump i Mar-a-Lago i Florida.

Trump har dog siden udtalt, at han ikke vidste, at Fuentes kom, skriver NBC News.

Ye, tidligere kendt som Kanye West, har fået suspenderet sin Twitter-profil efter en tirade af mærkelige beskeder tidligt fredag morgen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Skærmbillede fra Twitter.