Guide: Bevar gnisten i parforholdet - også til hverdag

Parforholdet kræver opmærksomhed hver dag, men det er ofte de små forkælelser, der holder gnisten i live i forholdet. Her får du blandt andet gode råd om forkælelse i forholdet fra Lai Yde og Mie Moltke, som er aktuelle i programserien Sex, Lai og Mie på Kanal 5.

Foto: Scanpix/Iris
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der findes intet så nemt som hverdag og rutiner, hvor alle i familien ved, hvad de andre gør. Far går på arbejde, mor smører madpakker, og alle er glade. Men hverdagen er også farlig for parforholdet ifølge Maj Wismann, som er sexolog og parterapeut.

Hvis man vil have noget særligt, er man derfor også nødt til at gøre noget særligt, men det er ikke hver dag og hele tiden, man skal overhælde sin partner med roser, oralsex og luksusweekender. Lidt har også ret.

Opret abonnement på PLUS og få gode råd til, hvordan I kan bevare gnisten i parforholdet. Du får blandt andet gode råd fra Lai Yde og Mie Moltke, som er aktuelle i programserien Sex, Lai og Mie på Kanal 5, hvor de deler ud af deres viden om sex og parforhold. Her guider de både mænd og kvinder om forkælelse i forholdet.

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra B PLUS her.


Der findes intet så nemt som hverdag og rutiner, hvor alle i familien ved, hvad de andre gør. Far går på arbejde, mor smører madpakker, og alle er glade. Men hverdagen er også farlig for parforholdet ifølge Maj Wismann, som er sexolog og parterapeut.

Hvis man vil have noget særligt, er man derfor også nødt til at gøre noget særligt, men det er ikke hver dag og hele tiden, man skal overhælde sin partner med roser, oralsex og luksusweekender. Lidt har også ret.

»Faktisk oplever jeg tit folk sige, at den weekend i Paris viste sig at være lidt af en fiasko, fordi man ikke helt vidste, hvad man skulle tale om, når man sad på det hotel. Man har så høje forventninger om dybe samtaler og vild sex op og ned ad stolper, og så sidder man der og aner ikke, hvad man skal sige. Måske er der bare mere luksus i det at spørge sin kæreste: ’Har du haft en god dag, og skal jeg lave dig en kop kaffe?’, når han eller hun kommer hjem fra arbejde,« forklarer Maj Wismann.

Det er langtfra nødvendigt at gøre noget hele tiden, men Maj Wismann opfordrer alle i parforhold til at bruge denne lille øvelse til at komme tættere på partneren.

»Aftal med dig selv, at du de næste 30 dage vil gøre dig ekstra umage for at gøre din partner glad. Du vil nok hurtigt opleve, at den anden ubevidst gør nogle ting igen. Når de 30 dage er gået, vil du formentlig også føle, at stemningen i parforholdet er ændret til det bedre,« siger Maj Wismann.​

De små glæder

Den store luksus er netop, at der findes et menneske, som ved præcis, hvad der gør dig glad. Om det så er at smøre vedkommendes madpakke eller den ene eller den anden slags berøring, er så dit kærestejob at vide om din partner.

»Tænk over, hvad der egentlig gør din partner glad. At kende partnerens unikhed. Måske er han slet ikke glad for madpakken og vil hellere spise i kantinen. Hvis du ikke føler, at du egentlig ved det, så kan du jo spørge din partner, om han eller hun ikke lige vil skrive en liste med 10 ting, der gør vedkommende rigtig glad. Der er jo en vis sandsynlighed for, at det, der gør nogle af os glade i parforholdet, er sex, snarere end det er madpakker og kaffe, ligesom det for andre er et kys på kinden.«

Det er en del af parforholdets luksus. Og her har Maj Wismann også et vigtigt tip: Gør aldrig noget, som du ikke selv synes er rigtig fedt.

»Når det kommer til sex, kan man sige, at man forkæler sin kæreste ved at forkæle sig selv. Du skal kort sagt gøre noget, som din partner synes er fedt – og som du også selv synes om. Hvis din partner virkelig synes, at oralsex er fedt, så skal du kun gøre det, hvis det også giver dig noget. En sund seksualitet er nydelse både for giveren og modtageren. Hvis du gør noget, du ikke har lyst til, vil kroppen på sigt sige fra, og det er dræbende for sexlivet og parforholdet. Derudover er det så meget mere interessant for din partner, at du giver noget, som du selv tydeligvis nyder,« forklarer Maj Wismann.

Forkæl din partner - f.eks. med massage - og bevar gnisten i parforholdet. Arkivfoto: Bax Lindhardt Fold sammen
Læs mere

Guide til ham og hende

Brug fridagene til at forkæle din partner og holde liv i kærligheden, gnisten og erotikken.

Lai Yde og Mie Moltke mødte hinanden under Vild med dans og blev kærester i 2007. Siden da er de blevet forældre til en søn. Lige nu har de programserien Sex, Lai og Mie på Kanal 5, hvor de deler ud af deres viden om sex og parforhold. Her guider de både mænd og kvinder om forkælelse i forholdet.