Glemt Mick Jagger-biografi dukket op

Rolling Stones-forsangeren, der ellers hader selvbiografier, skrev sine memoirer i starten af 1980erne. Nu er de dukket op, men får vi dem nogensinde at se?

Foto: JOEL ROBINE. Mick Jagger ved en koncert i Paris i 1982.
Læs mere
Fold sammen

Dødehavsrullerne. Intet mindre. Det er, hvad den engelske forlægger, John Blake, sammenligner det manuskript med, som han påstår at være i besiddelse af. En 75.000 ord lang selvbiografi samt et ikke nærmere angivet antal håndskrevne noter skrevet i starten af 1980erne af Mick Jagger, der ellers notorisk hader biografier.

»Hvis folk vil vide, hvad jeg lavede i 1965, kan de bare slå det op på Wikipedia,« sagde Rolling Stones-forsangeren til The Hollywood Reporter i 2014.

Det er det amerikanske musikmagasin Rolling Stone, der skriver nyheden om den »forsvundne biografi«. Efter sigende blev bogen afvist af forlaget i sin tid, fordi den ganske overraskende ikke indeholdt nok af den hellige treenighed, sex, drugs & rock'n'roll.

Alligevel beskriver John Blake biografien som »lækre, stærke sager« og sammenligner den med at læse Elvis Presleys dagbøger »fra før han blev fed og strandede i Las Vegas«, skriver Rolling Stone.

Foto: MIKE SEGAR. Keith Richards og Mick Jagger til åbningen af udstillingen »Exhibitionism: The Rolling Stones« i New York i 2016. Fold sammen
Læs mere

Siden John Blake kom i besiddelse af manuskriptet for tre år siden, har han været i dialog med Rolling Stones' manager, Joyce Smyth. Supergruppens management modsætter sig udgivelse og siger, at læsere må vente, til Sir Mick selv udgiver sin selvbiografi, hvis den dag ellers kommer. Det er dog ikke noget, der tyder på:

»Jeg synes, rock'n'roll-memoirer er et oversvømmet marked,« har han udtalt.

Rolling Stones er pt. aktuelle med albummet »Blue & Lonesome«, hvor de spiller coverversioner af gamle bluesnumre.