Gem sundhedssandalerne

Næste års sommermode bliver præget af cool hippie-indflydelse, anti-stress og skødesløshed. Et kreativt modeshow i Bella Centret var startskuddet på modeugen onsdag.

Afslappet hippiemode og antistress attitude i Bella Center. Foto: Liselotte Sabroe Fold sammen
Læs mere

Under hvad der ligner en stjernehimmel, spankulerer 22 modeller hen ad podiet. Scenen er sat til modeugens første show i Bella Center, hvor modemessen Copenhagen International Fashion Fair (CIFF) har til huse.

Showet er blot det første i en lang række de kommende dage, hvor såvel etablerede som mere ukendte danske navne vil komme med deres bud på næste års mode.

Tusindvis af indkøbere, håbefulde designere, journalister og andet godtfolk vil sværme om podierne som fluer om en sukkermad.

Afslappet mode

Ifølge arrangørerne er kreativiteten og personligheden i højsædet.

På modeshowet er en lang række danske mærker repræsenteret, og showet er et tilløbsstykke - flere tilskuere må se langt efter ledige siddepladser.

Der er store variationer mellem de forskellige tendenser. Tøjet har det ene øjeblik kreative referencer til afslappet hippie-mode og det næste til klassiske jakkesæt, hvor bukserne er foldet op.

Tøjet er tilsat stærke farver, mønstre, smykker og tasker. Der er også de velkendte stramme jeans, shorts, korte nederdele og stiletter, der giver associationer til sneakers. Og efter catwalkens budskab at dømme, er sundhedssandaler tilsyneladende også trendy om et års tid.

Fire trends

Ifølge arrangørerne og deres trendspecialister er der fire trends, der kendetegner moden for sommeren 2008: Easy Delight, Urban Nomade, Classic Twist og Global Poetry.

Det er disse fire retninger, showet er bygget op omkring.

»2008 bliver en fantasifuld og cool sommer med hippie-indflydelse, anti-stress attitude og en skødesløs tilgang til påklædning. Det bliver underfundigt, opfindsomt og med referencer til mode i klassisk vestlig forstand,« siger trendchef Ulla Skjødt fra Dansk Textil & Beklædning og forklarer videre:

»Der tegner sig et modebillede, hvor kreativitet og personlighed er i højsædet. Customizing - individuel mode - er dukket op til overfladen igen, men i en mere markant version. Man viser, hvem man er med sin personlige stil. Kort sagt: Personality rules.«

Copenhagen Fashion Week har vokset sig til at være Europas største modeevent, og man forventer omkring 50.000 besøgende.