»Game of Thrones«-dronning har skabt værk, hvor menstruation giver superkræfter

Emilia Clarke, der er kendt fra »Game of Thrones«, har skabt en tegneserie om en enlig mor, der kan svinge sig i sine armhulehår.

»Hun er en enlig mor, der får tingene fucking gjort (»get's shit done«, red.). Ideen er født om, at enlige mødre er superhelte, der har behov for overmenneskelige kræfter for at få det hele til at hænge sammen,« siger Emilia Clarke til Variety. Fold sammen
Læs mere
Foto: Etienne Laurent/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Emilia Clarke, som formentlig er mest kendt for sin bærende rolle i hit-fantasyserien »Game of Thrones«, har skabt en tegneserie. Det skriver Variety.

I »Game of Thrones« spillede Emilia Clarke »Dragemoderen« Daenerys Targaryen, som plejede og styrede de drabelige væsener i sin kamp om Jerntronen.

Den nye tegneserie, som hun har fået ideen til og siden har hyret kvindelige tegneserieskabere til at hjælpe med at skabe, handler da også om netop en stærk moderskikkelse.

Titlen er »M.O.M.: Mother of Madness«, og den handler om Maya, en travl enlig mor, hvis liv bliver vendt på hovedet, da hun opdager, at hun har superkræfter. Så langt, så godt, og man aner et velkendt koncept.

Moderlig vrede giver overmenneskelig styrke

Og så alligevel ikke, for superkræfterne udspringer af Mayas menstruation.

»Oppustetheden, hårvæksten, humørsvingningerne, den urene hud, det hele. Alle kvinder, jeg kender, som menstruerer, hader, når det sker. Hvad nu, hvis vi vendte det om, og gør menstruationen til noget unikt, vores kroppe kan, og som gør os i stand til at være supermennesker. Når hovedpersonen Maya bliver bange, bliver hun usynlig, og når hun er vred, får hun superstyrke og kan svinge sig i sit armhulehår lige som Spiderman,« forklarer Emilia Clarke til Variety.

Da Emilia Clarke var i færd med sin research, fandt hun frem til et studie fra 2019, der viste, at kun 16 procent af tegneserieskabere er kvinder, og at kun 30 procent af karaktererne i tegneserier er kvinder. Der er altså mildest talt en åbning i markedet, mener hun.

»Dette skal holdes op mod, at omtrent halvdelen af tegneseriekøberne er kvinder. Noget er altså galt i den udveksling, og derfor var alle betingelser til stede for, at jeg frembragte min egen tegneserie,« siger Emilia Clarke til Variety.

»M.O.M.: Mother of Madness« bliver udgivet i USA i juli af selskabet Image Comics. Den er skrevet af Clarke i samarbejde med Marguerite Bennet, mens Lelila Leiz har tegnet og farvelagt.