»Frasier« vender tilbage – og han bliver rigere end nogensinde

Kelsey Grammer spillede i 22 år psykiateren Frasier Crane, men er efter en lang pause alligevel klar til mere. I et interview til en amerikansk tv-station løfter Kelsey Grammer lidt af sløret for handlingen i den kommende sæson af »Frasier«.

»Frasier« udsprang af serien »Sams Bar«, og med sin blanding af farceelementer og intellektuel humor blev det en seer- og anmeldermæssig kæmpesucces. Serien og skuespilleren Kelsey Grammer vender inden længe tilbage efter 17 års pause. Fold sammen
Læs mere
Foto: Valery Hache/AFP/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Radiopsykiateren Frasier Crane, spillet af Kelsey Grammer, vender tilbage til skærmen i 2022.

Kelsey Grammer, som spillede Frasier, har nu løftet lidt af sløret for handlingen i den kommende reboot. Tidligere har han udtalt, at serien vil fokusere på forholdet mellem Frasier Crane og sønnen Frederick.

Serien om de to snobbede psykiaterbrødre, Niles og Frasier Crane, og deres førtidspensionerede strisserfar Martin, var indtil »Game of Thrones« den mest Emmy-vindende serie nogensinde med i alt 37 emmyer.

I et interview til den New York-baserede lokalkanal NBC 4, som du kan se nedenfor, siger Kelsey Grammer, at seriens skabere har talt med Peri Gilpin, David Hyde Pierce og Jane Leeves, som er skuespillerne bag karakterne Roz, Niles og Daphne, om at genbesøge de elskede karakterer.

»John (Mahoney, der spillede Frasiers far, Martin, red.) er jo selvfølgelig borte. Det vil vi bearbejde i første afsnit. Jeg håber inderligt, at de alle kommer tilbage,« siger Kelsey Grammer.

»Frasier« var oprindeligt på skærmen i 11 sæsoner fra 1993 til 2004 og var også en af de serier, der kørte i en uendelig sløjfe på danske tv-kanaler. Seriens handling udspillede sig i Seattle i delstaten Washington i det nordvestlige USA, men i de kommende afsnit flyttes handlingen til en anden lokalitet, oplyser Kelsey Grammer.

Kulturmediet Vulture kritiserer den beslutning og manglen af John Mahoney med ordene:

»Det er som, hvis »Sex and the City« droppede sin femte karakter, New York, og samtidig droppede sin bedste karakter, Samantha.«

Det er endnu uvist, hvilke andre skuespillere fra serien, som vender tilbage. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kim Kulish/AFP/Ritzau Scanpix.

Grammer slutter interviewet med at forklare, at Frasier minder om hovedpersonen i »Det er herligt at leve« fra 1946. Filmen handler om en bankmand, George Bailey, der er på selvmordets rand, inden han bliver reddet af sin skytsengel, der hjælper ham med at indse livets og hans egen sande værdi.

»Han flytter til en anden by, og deri ligger nogle overraskelser. Frasier er fjernsynets George Bailey fra »Det er herligt at leve«. Han tror, at livet skal leves på én bestemt måde, men så bringer livet ham i en anden retning,« siger Grammer og får pludselig tårer i øjnene og en klump i halsen, inden han fortsætter.

»Han ender med at blive rig – rigere end han turde drømme om,« slutter Grammer. Om den omtalte rigdom er pengemæssig, eller det handler om noget andet, er endnu uvist.

Frasier Crane var allerede velhavende, illustreret ved psykiaterens hang til dyre biler, møbler og mad – eksempelvis i et afsnit af sæson to, hvor Frasier og Niles impulsivt køber en gourmetrestaurant. Da Frasier finder på navnet Les Frères Hereux – De lykkelige brødre – siger Niles:

»De lykkelige brødre! Genialt! Det er hyggeligt, men så tilpas svært at udtale, at pakket holder sig væk!«

Kelsey Grammers liv og karriere har været omtumlet både under og efter »Frasier«. Han har været gift fire gange og er skilt tre gange. I 1996 forulykkede han i bil i svært beruset tilstand, og hans karriere har været præget af manglende succes, efter at »Frasier« sluttede for 17 år siden.

De kommende afsnit af »Frasier« vil kunne streames på Paramount+ i 2022.