Første spadestik på længe ventet varehus markeres med gratis midsommerfest på Vesterbro

Det kommende IKEA-varehus ved Dybbølsbro er forsøgt gjort så bæredygtigt som muligt, blandt andet med solceller på taget og et værksted, hvor man kan få hjælp til at forlænge levetiden på sine allerede købte møbler.

Det nye IKEA-varehus set fra luften. Illustration: Dorte Mandrup Arkitekter Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter mange, lange års planlægning og forhandling, begynder byggeriet af IKEAs nye varehus på Kalvebod Brygge nu.

Naboerne til det kommende varehus har tidligere blandt andet være kede af, at de nu fik lukket det sidste stykke af Kalvebod Brygge med udsigt til vandet.

Men nu inviterer IKEA sine naboer til den svenske pendant til sankthans: midsommerfest.

»Vi ønsker at være den gode nabo, være åbne om hele processen og samtidig fejre det med en af de bedste svenske traditioner, vi kender. Midsommerfesten er et fælles samlingspunkt, og det er netop fællesskabet og starten på nye og gode relationer, vi fejrer,« siger Anders Lyhne Nordtorp, der er ekspansionschef i IKEA Danmark i en pressemeddelelse.

Til midsommerfesten kommer der til at være et gør det selv-blomsterkranseværksted, en videopræsentation af det kommende varehus, madboder med IKEAs vegetarhotdogs og softice, legeområde, en plantebod samt en tidskapsel, der bliver begravet, så man kan sende en besked til fremtiden. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR/IKEA.

Den svenske ambassade – nu mindre blåt og gult

IKEA fungerer som en slags svensk ambassade, hvor man kan få stillet sin lyst til kötbullar, svensk sild og snaps, svensk chokolade og møbler i lyst træ.

Derfor giver det også god mening, at den svenske ambassadør, Charlotte Wrangberg, kommer til midsommerfesten og holder tale. Derudover kommer der til at være majstang, livemusik, gør det selv-blomsterkranse og legeområde til børnene.

Som Berlingske tidligere har beskrevet, har planerne for det nye varehus været undervejs i flere år.

Den første plan om et nybygget varehus på ikke mindre end 37.000 kvadratmeter skrumpede sidste år, så man nu er nede på 19.000 kvadratmeter. Oprindelig skulle varehuset have stået færdigt i 2019.

I november vedtog et enigt teknik- og miljøudvalg i Københavns Kommune, at siderne og facaderne af den nye bygning skulle være beklædt med biologisk grønt.

Det betyder, at 25 procent – i alt cirka 1.300 kvadratmeter – af facaden bliver beklædt med planter, og at de karakteristiske blå og gule IKEA-farver kommer til at fylde væsentligt mindre i bybilledet.

Midsommerfesten er gratis og finder sted 24. juni fra kl. 16.00-20.00 på Onkel Dannys Plads på Vesterbro. Deltagelse kræver tilmelding og fremvisning af coronapas på dagen.