Forskere dyster på TV i hjernemesterskaber

Mia Lichtenstein, der forsker i træningsafhængighed, er blandt finalisterne i »Ph.d. Cup« på DR2 i aften. Hun skal dyste med syv andre forskere om, hvem der er bedst til at fremlægge og formidle sin forskning på tre minutter.

Jeg vil gerne opleve

Stand-up, som jeg har set en del af. Lars Hjortshøj, Anders Matthesen og Jan Gintberg vil jeg gerne opleve igen. Det ville være fedt at få sparring fra standup’ere. Forskere, der holder foredrag, kan være lidt for tørre og højtidelige. Måske kunne man få noget humor og bedre timing ind i sit foredrag?

Jeg træner

tre til fem gange om ugen og løber næsten altid med min hund. Vi løber gerne mellem fem og otte kilometer. Jeg og deltager ofte i motionsløb og et par gange om året løber jeg halvmaraton. Jeg løber seriøst, og jeg vil gerne have gode tider og placeringer. Desuden supplerer jeg med lidt styrketræning derhjemme.

Det bedste råd

jeg har fået, er: Pyt, det skal nok gå.

Det menneske, der har gjort størst indtryk på mig

er min mand gennem 16 år. Jeg kunne nævne alle mulige store personligheder, men når alt kommer til alt, er det min mand, som jeg deler mit liv med. Det er os to, og den er ikke længere.

Jeg slapper bedst af

et nyt spændende datasæt, hvor jeg kan gå på opdagelse i resultaterne og begynde formidlingen til både videnskabelige tidsskrifter og danske artikler og interviews. Jeg er en forsker-nørd, og jeg kan blive meget irriteret, hvis jeg bliver afbrudt. Det giver ro og mening at fordybe mig i tal og ord.

Min bedste madoplevelse

var, da jeg som 15-årig var på atletik-træningslejr i Norditalien. Det var første gang, jeg smagte det italienske køkken, og jeg husker, at jeg blev helt overvældet. Vi var sultne og trætte efter træningen, og så fik vi det her velsmagende mad, som var helt nyt for mig på det tidspunkt. Egentlig var det bare lasagne og spaghetti.

Min kæreste ejendel

er uden tvivl min Iphone. Den er næsten vokset fast på min krop. Jeg bruger nettet, mail, sms, kalender, tidtagning, lommeregner og gps’en. Den er vigtig for at bevare overblikket i hverdagen, hvor jeg skal koordinere mine fire jobs, mit familie- og sportsliv. Og så elsker jeg at spille Word Feud i fritiden.

Min største last

er, at jeg drikker for meget cola, faktisk hver eneste dag. Det er ikke så godt for mine tænder, men udover det, så insisterer jeg på at være livsnyder. Jeg nyder at spise pasta, hvidt brød og chokolade, og jeg elsker min kaffe. Jeg er i øvrigt ikke sikker på, at jeg vil betegne det som laster.

Jeg vil aldrig

blive klippet korthåret igen. Jeg blev det for nogle år siden, men fortrød det så meget, at jeg fik påsat hår-extensions. Det fortrød jeg endnu mere, så efter et par timer var alle de kunstige hår pillet ud med hjælp fra min søde nabo, der er frisør.

Det næste jeg køber

er et par nye løbesko. New Balance 1600 til konkurrence. Jeg har faktisk næsten købt dem. Dem, jeg har nu, er New Balance 5000.