Fornem pris til markant videnskabsjournalist på Berlingske

Lars Henrik Aagaard modtog mandag Karen Voigts Mindelegat. »En særdeles velskrivende og velorienteret journalist, som formår at holde sin skrivelyst og nysgerrighed spillevende,« hedder det i prismotiveringen.

Lars Henrik Aagaard modtog mandag Karen Voigts Mindelegat, som tildeles en journalist på over 60 år, »som trofast har gjort dagens gerning«. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En markant og værdsat medarbejder på Berlingske, Lars Henrik Aagaard, der er videnskabsjournalist og blandt andet skriver om klimaforandringer og coronakrise, modtog mandag Karen Voigts Mindelegat.

»Lars Henrik Aagaard (60) er en særdeles velskrivende og velorienteret journalist, som formår at holde sin skrivelyst og nysgerrighed spillevende. Han er anerkendt for sin store viden og kritiske tilgang til stoffet. Han er desuden en uforlignelig formidler af sit stof,« hedder det i prismotiveringen.

Han er uddannet journalist 1984-1988 fra Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus. Siden 1988 har han været fastansat på Berlingske, blandt andet som litteratur reporter (1990-1996), kulturredaktør (1998-2001) og fra 2002 som videnskabsjournalist.

Lars Henrik Aagaard er højt anerkendt for sin store viden om klimaforandringerne og har dækket flere klimatopmøder, senest COP26 i Glasgow, ligesom han har opnået stor anerkendelse for sin dækning af coronakrisen.

»Lars Henrik Aagaard er desuden en meget afholdt kollega, som altid er venlig, i godt humør og interesseret i sine kollegers arbejde og liv,« hedder det i prismotiveringen.

Mindelegatet på 30.000 kroner er navngivet efter Karen Voigt, der i 31 år var en højt respekteret medarbejder på Berlingske Tidende frem til 1984, hvor hun gik på pension.