Forfatterskolen med hatten i hånden: Beder om 382.875 kroner fra Kulturministeriet

Forfatterskolen har brug for økonomisk støtte for at kunne betale for de projekter, de selv har iværksat i forbindelse med whistleblowerundersøgelsen samt afskedigelsen af tidligere rektor Jeppe Brixvold.

»Forfatterskolen er en selvejende institution, og den kan ikke bare komme og sige, at den gerne vil have 300-400.000 kroner til at lave en ekstern undersøgelse. Man skal i hvert fald ikke forvente, at man får dem,« udtalte Mette Bock tidligere til Berlingske. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix

Whistleblowerundersøgelse, medietræning og advokatbistand.

Det er nogle af de ting, som Forfatterskolen nu anmoder om økonomisk støtte til fra Kulturministeriet. Anmodningen kommer i kølvandet på afskedigelsen af tidligere rektor Jeppe Brixvold samt iværksættelsen af whistleblowerundersøgelsen. I alt anmoder Forfatterskolen om 382.875 kroner.

Det viser en aktindsigt, som Berlingske har fået.

Whistleblowerundersøgelsen kommer ifølge aktindsigten til at koste 135.000 kroner.

»Whistleblowerundersøgelsen er iværksat og har allerede modtaget en del henvendelser, og den vil naturligvis blive færdiggjort. De økonomiske anliggender i projektet er bestyrelsens ansvar, og det diskuterer vi ikke med pressen,« siger Bodil Marie Stavning Thomsen, bestyrelsesformand for Forfatterskolen.

Hvor pengene skal komme fra, hvis Kulturministeriet ikke vil yde økonomisk støtte, er bestyrelsens anliggende, siger bestyrelsesformanden.

Udklip fra »Ansøgning om dækning af ekstraudgifter på Forfatterskolen, budgetåret 2018-19.« Fold sammen
Læs mere

Kulturministeriet oplyser, at forespørgslen stadig er under behandling og kan derfor ikke kommentere anmodningen på nuværende tidspunkt.

Dog har kulturminister Mette Bock tidligere udtalt til Berlingske, at Forfatterskolen ikke bare kan forvente, at andre finder pengene til dem. Denne kommentar var knyttet til en mulig ekstern undersøgelse, som var anslået til at løbe op i 300.000-400.000 kroner, altså samme beløb som Forfatterskolen nu har anmodet om i forbindelse med blandt andet whistleblowerundersøgelsen.

»Forfatterskolen er en selvejende institution, og den kan ikke bare komme og sige, at den gerne vil have 300-400.000 kroner til at lave en ekstern undersøgelse. Man skal i hvert fald ikke forvente, at man får dem,« udtalte Mette Bock tidligere til Berlingske.