Forfatterdrømme

Marie Nielsen er blevet bedre til at blive ved historierne og presse sig selv til at fortsætte.

»Første gang, jeg blev grebet af at skrive, var jeg en syv-otte år. Jeg er skilsmisseunge, og når jeg blev sur på mine forældre, satte jeg mig ned og skrev. Jeg ville gerne kunne huske, hvordan jeg havde det, så jeg ikke glemte det, når jeg blev voksen,« fortæller Marie Nielsen fra sin lejlighed på Vesterbro.

Lige siden har hun lidt af alvorlig skrivelyst, og bakser både med digte, eventyr og roman. Hun kan ikke lade være og bruger især digte til at komme af med alle sine indtryk og oplevelser.

»Jeg er en meget åben type, jeg har ikke så meget filter på og vil gerne tage det hele ind. Det betyder også, er der kommer mange indtryk, oplevelser og billeder ind, som skal finde en vej ud af systemet. Det kommer ud ved at skrive, og hvis jeg ikke gør det, så hober det sig op inde i mit hoved,« fortæller hun.

Det var først efter, at Marie blev færdig som bachelor i engelsk litteratur, at hun begyndte at skrive seriøst. Efter gymnasiet boede hun seks år i London og da hun i 2002 vendte hjem, tog hun på skrivekursus hos Lilja Scherfig for at finde tilbage til sin danske skrivestemme. På kurset fik hun små opgaver kastet i hovedet som at skrive en lille historie eller et digt ud fra farven rød.

»Det tænder ens skrivelyst. Hvis man på en dag skriver fem små historier er der ingen tvivl om, at man er i gang med at skrive, og det øver ens udtryk,« siger hun.

Selv om hun ikke havde direkte skriveblokeringer, hjalp kurset hende med at blive bevidst om, hvorfor hun ofte sprang fra historie til historie uden at gøre dem færdige.

»Jeg har altid syntes, at det sjoveste var at få idéerne. Når jeg får en idé skriver jeg løs og efter tre sider får jeg en anden ide og starter forfra. Jeg laver mange overspringshandlinger, selv om jeg brænder for at skrive historien. Jeg har hovedpersoner, plot og struktur, men hvorfor skriver jeg ikke. Det er på grund af angsten for, at det ikke er godt nok. Det er nok meget klassisk,« mener hun.

Skrivecoachen hjalp hende med at blive ved historierne og presse sig selv til at fortsætte i stedet for at hente kaffe eller lave andre overspringshandlinger.

Det er først efter, at Marie blev færdig med sin uddannelse, at skriveriet er gået hen og blevet seriøst, og hvor hun gerne vil have andre til at læse det. Hun optræder blandt andet med Poetry Slam, som er en moderne form for digtlæsning, hvor publikum giver point til dem, de synes er bedst.

På Roskilde Festivalen i sommer vandt hun Sjællands Slam og kom i den endelige finale.

»Når man stiller sig op til Poetry Slam er man meget sårbar, fordi man læser sine egne ting op og får respons med det samme. Da jeg vandt på Roskilde, var det en tilkendegivelse af, at folk gerne vil høre på det, jeg har at sige,« fortæller Marie.

Et af budskaberne i alt, hvad Marie skriver, er at få noget godt ud af selv det, man ikke ønsker for sin værste fjende. Hun vil bruge sin skrivetrang til at pumpe positive injektioner ud i verden, for som hun siger, er der nok, der arbejder for det modsatte. »Jeg har nok altid tænkt, at jeg gerne vil redde verden. Der er mange, som synes, det er naivt, men jeg synes ikke, det er naivt at være bevidst om at ville gøre noget positivt,« siger Marie. Her kan du blive bedre

Højskolen Snoghøj

Kursus: Skriv om dit liv, et kursus for alle skrivelystne.

Tid: 17.-23. juni 2007

Pris: 2.900 kr.

www.snoghoj.dk

Rødding Højskole:

Kursus: Fra flov til flow

Tid: 17.-23. juni 2007

Pris: 3.100 kr.

www.globalschool.dk

Vallekilde Højskole:

Kursus: Skriv!

Tid: 10.-16. juni 2007

Pris: fra 2.800 kr.

www.vallekilde.dk

Borups Højskole:

Kursus: Skrivekursus - work in progress

Tid: 16.-29. juli 2007

Pris: 3.100 kr.

www.borups.dk

AOF, København

Kursus: Intensivt forfatterværksted

Start: 4. marts 2007

Pris: 725 kr.

www.aof-portal.dk