Forbrydelsens element

Cluedo er et farvestrålende spil med spillebræt og paphuse, der skal samles, inden spillet går i gang, og det kan være en udfordring for utålmodige og fummelfingrede sjæle.

Foto: Scanpix

Cluedo Mysteries

Deltagere: 2-6
Alder: Fra 8 år
Varighed: 20 min
Pris: 349,95 kr.
Producent: Hasbro

Hertil kommer, at forklaringen til spillet ikke er fyldestgørende, blandt andet når det gælder brug af kort og spillemærker. Men man finder alligevel ret hurtigt ud af det, og herefter er spillet underholdende og udfordrende.

En forbrydelse er blevet begået, og spillerne skal nu ved at gå rundt på spillebrættet søge oplysninger hos syv vidner/gerningsmænd og en politibetjent. Oplysningerne skal på detektivagtig vis findes med en farvet lup eller et spejl læser vidnerforklaringerne, som hver spiller derefter noterer i sin egen lille bog. Ved hjælp af udelukkelsesmetoden finder man frem til den skyldige og kan dermed vinde spillet. Undervejs på brættet trækker man kort, der kan hjælpe eller bremse en, ligesom særlige spillemærker kan spærre vejen for de øvrige spillere. Hertil kommer, at man ikke altid kan stole på alle vidnernes forklaringer.

Spillet kræver, at spillerne kan skrive og læse (og at de ældste spillere bruger læsebriller for at tyde de små bogstaver), men det er både hyggeligt og sjovt at sidde hver med sin lille detektivbog og regne sig frem til. hvem den skyldige er. Spillet minder om »Hvem er hvem«, men er mere krævende, meget sjovere og tilpas i sin længde. Perfekt familieunderholdning!